Mateja Pintar brani zlato iz paraolimpijskih iger v Atenah. Foto: Ivo Drinovec
Mateja Pintar brani zlato iz paraolimpijskih iger v Atenah. Foto: Ivo Drinovec
Pintarjeva v polfinalu

Damjan Pavlin je z zračno puško leže v kategoriji R5 osvojil peto mesto in le za drobec kroga zaostal za olimpijsko medaljo. Pavlin je pred zadnjim strelom zasedal tretjo mesto, zatem je ustrelil 10,3, a sta ga nato s strelom 10,5 prehitela tako Šved Wedin kot Južnokorejec Jou; zmagal je njegov rojak Ji-Seok Li.

Mateja tesno, a zasluženo
Pintarjeva
je v zadnjem obračunu v svoji skupini premagala Avstrijko Doris Mader s 3:2 (-10, 7, 7, -9, 7) in se tako pričakovano prebila med najboljšo četverico. Zaključni boji bodo v sredo. V kategoriji 4 je z zmago nad Poljakinjo Miroslawo Rozmiej (3:2) igre sklenila Andreja Dolinar.

Odličen slovenski dan je zaokrožila Tatjana Majcen Ljubič s sedmim mestom v metu diska (14,78) v kategoriji F54-56. Kolesar David Kuster je bil 11. v svojem zadnjem nastopu na velodromu, vožnji na čas na en kilometer.

Odbojkarice ugnale še Ukrajinke ...
Slovenska ženska reprezentanca v sedeči odbojki je po Japonski ugnala še Ukrajino. Slovenke so bile boljše s 3:1 (11, -18, -17, -22), posebej je izstopala kapetanka Anita Urnaut s kar 22 točkami. V zadnjem srečanju predtekmovanja se bo slovenska vrsta pomerila z Nizozemsko.

... golbalisti pa Belgijce
Golbalisti so po Finski in Danski premagali še Belgijo (6:5) in si že zagotovili četrtfinale. Slovenci so prvi prejeli zadetek, a se nato vrnili in povedli s 3:2, po novem izenačenju pa pobegnili na 5:3. Toda trdoživi Belgijci se niso predali in v zadnji minuti dosegli dva gola, vseeno pa zmage Slovenije niso ogrozili.

T. G.

Pintarjeva v polfinalu