Mestna občina Celje in organizacijski odbor evropskega rokometnega prvenstva sta poskrbela, da bo imelo bližnje veliko športno tekmovanje tudi trajnostno noto. Število zasajenih dreves vzdolž Dečkove ceste in nasproti kultne dvorane Golovec simbolizira število nastopajočih reprezentanc na letošnjem zaključnem turnirju, ki bo prihodnji mesec potekal v Ljubljani, Celju, Skopju in Podgorici.

Današnjega dogodka sta se udeležila tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) in častni predsednik organizacijskega odbora evropskega prvenstva Franjo Bobinac ter župan Celja Bojan Šrot.

"Veseli me, da smo z današnjim simboličnim dejanjem počastili enega od ključnih stebrov evropskega prvenstva. Poleg športnega je to zagotovo tudi trajnostni dogodek in opolnomočenje žensk. Danes smo zasadili drevesa, kar bo ostalo in je trajno. Vesel sem, da smo to storili v mojem rojstnem mestu, ki bo v prvem delu tekmovanja gostilo tekme slovenske reprezentance," je na današnjem dogodku med drugim dejal Bobinac.