Kot Mariborčana sta zaslužna za uspehe mariborskega in slovenskega nogometa, vsak na svojem strokovnem področju, so na Mestni občini Maribor zapisali na družbenem omrežju Facebook.

Obrazložitev za predajo mestnega pečata Keku skoraj ni potrebna, so dodali. Mariborski nogometaš, trener in selektor je združil vso Slovenijo, ki je junija navijala za slovenske nogometaše na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

"Hvaležni smo, da se ni odpovedal Mariboru in da kot Mariborčan prispeva k povezanosti Slovenije. Tako ponosni in zavedni Mariborčani in Slovenci, kot smo bili na letošnjem prvenstvu, nismo bili že dolgo," so še poudarili.

Pri predaji pečata Vogrinu je mariborski župan povedal, da mu ga podeljuje zaradi njegovega pogosto spregledanega dela, čeprav je nenadomestljivo.

Profesor na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, predstojnik Inštituta za športno medicino in nekdanji strokovni direktor UKC-ja Maribor, sicer pa specialist športne medicine in ortopedije, je med drugim že več desetletij vodja medicinske oskrbe v nogometnem klubu Maribor.

Kot vodja zdravniške službe je obiskal tudi več olimpijskih iger, na letošnje v Parizu je odletel takoj po koncu nogometnega evropskega prvenstva.

Kek in Vogrin prejela mestni pečat občine Maribor