Uvodne minute obračuna so minile v znamenju enakovredne predstave. Čeprav Slovenci niso okusili slasti vodstva, so Špancem nenehno dihali za ovratnik, izid po polovici prvega dela pa je bil poravnan na 6:6. Španci so na plin stopili po 20. minuti, ko so najprej povedli za dva zadetka, po minuti odmora slovenskega selektorja Prapotnika pa si priigrali vodstvo s štirimi goli prednosti. Slovenska zasedba se je na posvet med polčasoma v garderobo odpravila pri zaostanku s 13:16, po zaslugi zadetka Juša Rota v zadnji minuti prvega dela.

Sloveniji tudi v nadaljevanju obračuna igra ni stekla, špansko moštvo pa se je po slabih osmih minutah drugega polčasa oddaljilo na osem zadetkov. Naša mlada izbrana vrsta se ni predala in do konca obračuna prikazala nekaj sijajnih prebliskov, ki so dali vedeti, da se je slovenska reprezentanca v boje za najvišja mesta prebila zasluženo. A tokratna predstava ni zadostovala za osvojitev odličja, ob zadnjem zvoku sirene je semafor v varaždinski areni svetil rezultat 37:28 v korist rokometašev s Pirenejskega polotoka.

Janc MVP

Mitja Janc je postal najboljši strelec (na sedmih tekmah dosegel 61 zadetkov) in bil izbran za najboljšega posameznika turnirja.

Najboljši strelec Slovenije je bil Vid Miklavec, ki je Špancem natresel sedem zadetkov. Svoj strelski delež so proti Špancem dodali tudi Andraž Makuc (šest golov), Leon Gregorič (pet golov) in Simon Vidmar (trije goli).

Saša Prapotnik, selektor Slovenije: "Mislim, da smo se na prvenstvo zelo dobro pripravili. Fantje so bili od prvega dne na visoki ravni, skupaj smo preživeli kar mesec in pol. Z vsakim treningom smo si zaslužili končno uvrstitev. Na koncu nam je žal zmanjkalo nekaj energije, da bi posegli po odličju. Vseeno menim, da smo lahko ponosni na četrto mesto. Še ena generacija slovenskega rokometa je dokazala, da je v stiku z evropskim vrhom. Nestrpno pričakujem, kaj bodo fantje pokazali na mladinskem evropskem prvenstvu."

Prvaki so postali Nemci, Hrvaško so v finalu premagali s 34:20.