Slovenke so v Beogradu uspešno opravile svojo nalogo. Foto: ntzs.si
Slovenke so v Beogradu uspešno opravile svojo nalogo. Foto: ntzs.si

Na svoji zadnji tekmi so po petkovih zmagah nad Ferskimi otoki in Estonijo, obakrat s 3:0, za prvo mesto v skupini potrebovale le en osvojen dvoboj, zato poraz proti Walesu z 2:3 zanje ni bil usoden. Po enkrat sta zmagali Katarina Stražar in Lara Opeka.

V prvem dvoboju je bila najboljša valižanska igralka Charlotte Carey s 3:0 boljša od Lee Paulin, toda že po naslednjem dvoboju so v slovenskem taboru že lahko proslavili uvrstitev med najboljših 24 evropskih ekip. Katarina Stražar je imela proti Chloe Thomas nekaj težav le v drugem nizu, ki ga je dobila na razliko, v prvem in tretjem pa je tekmici prepustila le šest točk.

Tudi Lara Opeka je svojo nalogo opravila z odliko, čeprav je Danielle Kelly prepustila dva niza, Valižanka je oba dobila na razliko, v petem odločilnem pa je igralka Kajuha Slovana zmagala z 11:6.

Nadaljevanje za slovensko reprezentanco ni bilo več tako uspešno. Neugodna levoroka Careyjeva je bila še enkrat več premočna za Stražarjevo, ki je dobila drugi niz, medtem ko je Paulinova proti Thomasovi ni bila več dovolj zbrana, kar je tekmica izkoristila in zasluženo zmagala.

"Ker smo za napredovanje potrebovali le eno zmago, smo se odločili, da Ana Tofant danes ne igra, v ekipi pa je bila spet Lara Opeka, ki je svojo nalogo opravila dobro. Tako kot tudi Katarina Stražar, saj smo po njenem prvem dvoboju že dosegle svoj cilj. Proti Careyjevi je na trenutke igrala zelo dobro, nato pa je naredila nekaj lastnih napak, je pa res, da zbranost celotne ekipe ni bila več takšna kot na začetku tekme," je dejala selektorica Vesna Ojsteršek.

Slovenska moška reprezentanca je na ekipno evropsko prvenstvo že uvrščena.