Olimpija bo v četrtek igrala proti močno oslabljenemu tekmecu. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija bo v četrtek igrala proti močno oslabljenemu tekmecu. Foto: www.alesfevzer.com

Tekmec ljubljanske Olimpije v tretjem krogu kvalifikacij za nastop v skupinskem delu konferenčne lige bo tako v Slovenijo pripotoval s številčno oslabljeno ekipo.

Santa Clara, ki je prvo tekmo proti Ljubljančanom pretekli četrtek na domačem igrišču dobila z 2:0, je sporočila, da je bilo po testih, opravljenih 3. avgusta, z novim koronavirusom okuženih devet igralcev in en član strokovnega štaba.

Vsi so v samoosamitvi, s čimer so zaščitili preostanek ekipe, ki bo v četrtek v Ljubljani skušala ubraniti prednost s prve kvalifikacijske tekme.

Klub je na spletni strani še zapisal, da so vsi igralci in člani ekipe vse od začetka pandemije vsak teden testirani in da se držijo tako strogih internih pravil kot pravil vseh tekmovanj, v katerih nastopajo. Po informacijah v izjavi za javnost so vsi člani Santa Clare tudi cepljeni.

"Kljub manjšemu razpoložljivemu številu igralcev zaradi zadnjih okužb bo klub na prihajajočih tekmah dal vse od sebe in zastopal barve tako regije kot države. Najprej že v četrtek proti Olimpiji v konferenčni ligi," so še za konec izjave zapisali pri lani šestouvrščeni ekipi portugalskega prvenstva.

Portugalci bodo v Ljubljano prišli zgolj s 14 igralci, poročajo portugalski mediji.