Foto: Tit Košir
Foto: Tit Košir

V napetem obračunu so si slovenski prvaki zmago priigrali šele v zadnjem delu. Nichlas Slott Hassel je v zadnji četrtini namreč izenačil na 9:9, šele nato pa so varovanci Krištofa Štromajerja tekmo obrnili sebi v korist. Do konca so zadeli Jan Justin, Troppan, Matija Čanč in Jaša Lah.

V uvodu je kazalo na gladko zmago Kranjčanov. V uvodni četrtini je dvakrat zadel Troppan, enkrat Lah, lepo priložnost pa je imel tudi Benjamin Popović, a zapravil petmetrovko. Čanč in Justin sta v drugi četrtini poskrbela za 4:1 in 5:2. Aleksander Cerar je nato povišal na +4.

Veselje domačih pa je bilo kratkotrajno, saj so se gostje do menjave strani približali na gol zaostanka. Troppan in Nikola Raljić sta vnovič poskrbela za tri gole prednosti (8:5), a so imeli Gorenjci vnovič močna nihanja v igri in v zadnjem delu so gostje prišli celo do izenačenja. Neustavljiva sta bila predvsem Norbert Koska s petimi in Hassel s štirimi goli. Delno so bili za napeto končnico Kranjčani krivi sami, saj so od štirih petmetrovk izkoristili le eno.

Ludwigsburg v drugi četrtini s petimi zaporednimi goli strl Kranjčane
V drugem krogu so Kranjčani izgubili proti nemškemu Ludwigsburgu z 11:13 (3:2, 0:5, 4:1, 4:5). Tudi drugi dvoboj je bil napet in nepredvidljiv. V prvi četrtini so imeli domači prednost 3:1 po zadetku Aljaža Troppana, a so Nemci še pred koncem znižali na 2:3, nato pa v drugi četrtini pripravili preobrat še s petimi zaporednimi goli.

Kranjčani so v drugi polčas krenili odločno in prednost gostov zmanjšali na 7:8, v zadnji četrtini pa so sprva izenačili na 8:8, nato pa so gostje s štirimi zaporednimi goli zapečatili usodo slovenskega predstavnika, ki je do konca dvoboja le še ublažil poraz.

Pri domačih je štirikrat zadel Jan Justin, tri je dodal Tropan, dva Aleksander Cerar, po enkrat pa sta zadela Juš Vončina in Aleksander Paunović. Pri gostih je štiri zadetke dosegel Sergio Prieto Hernandez.