Foto: Tit Košir
Foto: Tit Košir

Kvalifikacije v skupini A, v kateri bodo ob Sloveniji še Nemčija, Francija, Švica in Belgija, bodo od 17. do 20. februarja v Kranju. Napredovali bosta najboljši dve reprezentanci, izraziti favoriti pa so Nemci in Francozi.

Januarja so na Vaterpolski zvezi Slovenije priprave zaradi prevelike okuženosti med igralci v klubih odpovedali. "Zagotovo ni najboljše, da z izjemo prvega kroga državnega prvenstva nismo imeli nobenih tekem. Na srečo je Triglav imel tekme v A1 v Zrenjaninu, težava pa je bila, da smo imeli ob vrnitvi domov nekaj pozitivnih igralcev. Konec prejšnjega tedna smo prišli v normalno stanje in upam, da smo iz najhujšega," je pred začetkom priprav povedal trener Triglava in reprezentance Krištof Štromajer.

Ta pravi, da bo v času pandemije igral s tistimi reprezentanti, ki bodo pač na voljo. "Verjetno nismo edini, ki gremo skozi te težave, absolutno pa to kroji boljše priprave, večjo energijo in ne nazadnje tudi boljšo pripravljenost igralcev. Vedeti je treba, da se v Sloveniji z vaterpolom ukvarjamo na amaterski ravni in je to še toliko težje. Na uigranost to ne bi smelo preveč vplivati, saj je večina reprezentantov iz Triglava."

V soboto člansko reprezentanco čaka prijateljska tekma z mladinsko reprezentanco Slovenije.