Kamila Valijeva je zablestela že ob debiju na velikih tekmovanjih. Foto: EPA
Kamila Valijeva je zablestela že ob debiju na velikih tekmovanjih. Foto: EPA

Ruski uspeh sta dopolnili Ana Ščerebakova in Aleksandra Trusova. Mladinska svetovna prvakinja, ki je že po kratkem programu s prepričljivim vodstvom z 90,45 točke napovedala kandidaturo za zlato, je zmagala s končnim seštevkom 259,06 točke. Na drugem mestu je končala aktualna svetovna prvakinja Ščerebakova (237,42), čeprav je bila po kratkem programu šele četrta, tretje mesto pa si je pridrsala Trusova (234,36).

V Estoniji je nastopila tudi Daša Grm, ki je nastope končala že v sredo po kratkem programu, ko je zasedla 28. mesto in si tako ni zagotovila nadaljevanja, kamor se je prebilo prvih 24 drsalk. Zanjo tako doslej najboljši dosežek na evropskih prvenstvih ostaja 17. mesto, ki ga je dosegla leta 2019, leto pozneje je bila 20.

V Talinu so nastope končali tudi plesni pari. Ruski drsalci so dosegli dvojno zmago, slavila sta Viktorija Sinicina in Nikita Kazalapov (217,96), srebro pa sta dobila Aleksandra Stepanova in Ivan Bukin (213,20). Bron sta si priborila Italijana Charlene Guignard in Marco Fabbri (207,97).