Uspehi hokejistov Olimpije v lanski Ligi Ebel so bili opazni pri bralcih MMC-ja. Foto: Iztok Novak
Uspehi hokejistov Olimpije v lanski Ligi Ebel so bili opazni pri bralcih MMC-ja. Foto: Iztok Novak
Primož Kozmus
Primož Kozmus - nepozabni prizor, ki se je zapisal v zgodovino slovenskega športa. Foto: EPA
Eduardo da Silva
Eduardo da Silva - poškodba, ki je v letu 2008 močno odmevala tudi na MMC-ju. Foto: EPA

Največ bralcev je v iztekajočem letu prebralo novico o zmagi hokejistov Olimpije na tretji finalni tekmi Lige Ebel. Zmajčki so v gosteh v podaljšku strli Salzburg in v zmagah povedli z 2:1 in se zelo približali nesluteni končni zmagi. Ta se je tudi zaradi administrativnih napak na koncu izmuznila ... Med vsemi novicami na MMC-jevem portalu se je "zeleno-beli čudež" uvrstil na četrto mesto. Bolj brane so bile le novice o tragediji na Blanci ter izidih parlamentarnih volitev.

V znamenju Kozmusa in Rovana
Druga in tretja najbolj brana športna novica prihajata iz Pekinga. Za prvo je poskrbel Primož Kozmus, ki je v metu kladiva Sloveniji zagotovil prvi olimpijski naslov v atletiki. Za drugega pa je poskrbel še en atlet - Jurij Rovan, ki pa se ni izkazal s športnimi dosežki, temveč z incidentom, ko se je prebil na novinarske tribune in z vodo polil komentatorja Andreja Stareta. Omenimo še naslednjo najbolj brano - gre za poškodbo nogometaša Eduarda da Silve. Igralec Arsenala jo je grdo skupil, ko je nanj nepremišljeno štartal igralec Birminghama Martin Taylor.

Priimek Mitchell prinaša klike
V kategoriji najbolj komentiranih novic sta hokej in Liga Ebel pokazala še večjo dominacijo. V letu 2007 je bilo med 20 najbolj komentiranimi novicami kar 12 iz tega tekmovanja. Letos se je to število povzpelo kar na 15! Najbolj komentirana je bila novica Mitchell zmajem prinesel zlato zmago. Gre za poročilo 17. kroga letošnje Lige Ebel, ko je Olimpija slavila v Salzburgu. Pod novico se je znašlo več kot 1.500 sporočil, kar je absolutni rekord v zgodovini MMC-ja! Hokejist Mitchell je očitno sinonim za rekorde. Februarska novica z naslovom Mitchell popeljal zmaje v polfinale (govori o tretji četrtfinalni zmagi proti Kacu) je bila sploh prva, ki je prebila magično mejo tisočih komentarjev. Na letni lestvici to sicer pomeni "le" peto mesto.

Komentirani tudi košarkarji in tenisači
Na drugem mestu najdemo najbolj komentirano "nehokejsko" novico. 10 sekund premalo za uspeh Olimpije prinaša poročilo o porazu košarkarjev Uniona Olimpije v 4. krogu (letošnje) Evrolige, ko so zmajčki po dveh podaljških izgubili pri Fenerbahčeju. V dvajseterici ob 15 hokejskih novicah najdemo še tri košarkarske ter po eno atletsko (Kozmus) in teniško novico (moški finale Wimbledona).

S. J.