Mitja Petkovšek je po zmagi v Osijeku tudi v Stuttgartu ugnal vse tekmece. Foto: EPA
Mitja Petkovšek je po zmagi v Osijeku tudi v Stuttgartu ugnal vse tekmece. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj
Sašo Bertoncelj je v skupnem seštevku zdrsnil na tretje mesto. Foto: EPA

Petkovšek je z drugo zmago zapored že izpolnil svoj načrt pred jesenskim delom sezone, ko je bila njegova želja, da bi sezono končal med najboljšo četverico v skupni razvrstitvi svetovnega pokala na bradlji in si s tem 'pritelovadil' pravico do nastopa na pokalih A v naslednji sezoni.

Po slavju v Osijeku je uspeh ponovil še v Stuttgartu in tako osvojil že svojo 30. zmago v svetovnem pokalu. Premagal je tudi svetovnega prvaka na bradlji iz Londona 2009, Kitajca Vang Guandžija, ki je imel kar šest desetink točke višje izhodišče (16,8). "Telovadil sem še precej lepše kot v kvalifikacijah, le pri seskoku me je presenetilo, kako visoko sem prišel, in sem naredil korak nazaj, ki me je stal tri desetinke točke. To je bila v bistvu edina večja napaka. Sicer je bila vaja res zelo lepa," je bil vesel Petkovšek.

Zdaj ni čas za taktiziranje
"Ne morem, ni zdaj pravi čas za taktiziranje. Zdaj ko sem že samo z dvema tekmama nabral 100 točk, pa je povsem mogoče, da bom že prihodnji teden na zadnji tekmi v Glasgowu še kaj otežil sestavo, če bo seveda treba. Zdaj imam namreč že višje apetite - ne samo, da bi bil ob koncu sezone četrti, temveč za med najboljše tri. Čeprav sem svoje načrte s 100 točkami že izpolnil, sem že tako blizu 'top 3', da se splača potruditi še na zadnji tekmi. Tako da spet ni nujno, da bom taktiziral, saj grem lahko z 'varno' vajo po tistih 20 točk," je načrte razkril 33-letni Ljubljančan.

Bertoncelj brez stopničk
Sašo Bertoncelj
je na konju z ročaji po manjših napakah zasedel četrto mesto (14,775). "Telovadil sem sicer nekoliko bolje kot na zadnjih tekmah, ampak še vedno sem se med vajo malo lovil, kar se je poznalo tudi pri oceni in zato sem bil četrti. Načeloma sem kar zadovoljen, da sem po dolgem času v finalu spet naredil celo vajo z izhodiščem 16,3 točke. A drugi so v tem trenutku bolje naredili svoje vaje," je povedal Bertoncelj in dodal, da so bili sodniki tokrat res strogi.

"Sodniki so zelo ostro kaznovali napake. A dejstvo je, da so mi med sestavo trikrat 'pobegnile' noge, in čeprav je bil nastop sicer tekoč, so nas telovadce na koncu ločile desetinke. Vsi smo imeli namreč podobne izhodiščne ocene in tisti, ki je najlepše telovadil, je prejel najvišjo oceno, saj padcev ni bilo veliko. V bistvu sem sam skoraj najgrše naredil vajo," je še dodal Bertoncelj.

V skupnem seštevku zdrsnil na tretje mesto
26-letni Škofjeločan se je strinjal, da se je finale na konju v dvorani Porsche Arena razpletel po zanj najslabšem scenariju. Zmagal je svetovni prvak Madžar Krisztian Berki (15,425), ki je prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, Hrvat Robert Seligman, ki je po tekmi v Osijeku za dve točki prehitel Bertonclja in ga z vrha potisnil na drugo mesto skupnega seštevka, pa je bil danes drugi.

Tako je Bertoncelj zdrsnil na tretje mesto v skupni razvrstitvi, a pred njim je še veliki finale sezone prihodnji konec tedna v Glasgowu. "Berkija zdaj ne morem več ujeti, a očitno se bova s Seligmanom prav do zadnje tekme 'tolkla', kdo bo ob koncu sezone drugi oziroma tretji. Na Škotskem bo še zelo zanimivo," napoveduje Bertoncelj.