Voditeljica novinarske konference Ula Furlan v pogovoru z Alenom Kobilico in Darkom Đurićem. Foto: vidimcilj.si
Voditeljica novinarske konference Ula Furlan v pogovoru z Alenom Kobilico in Darkom Đurićem. Foto: vidimcilj.si

Kobilica je vesel, da bo imel center Vidim cilj z Đurićem svojega predstavnika na paraolimpijskih igrah. 22-letni študent poslovnih ved bo eden izmed 22 predstavnikov Slovenije v Londonu in edini, ki se bo pomeril v plavanju. "V London bom odpotoval že v četrtek, tekmoval bom 31. avgusta, vrnil pa se bom 10. septembra."

Đurić obžaluje, da paraolimpijskim igram ni namenjena večja medijska pozornost, a je optimističen glede podpore navijačev. Darko se je rodil brez obeh nog in leve roke. "Sem v dobri formi in bom s ponosom zastopal Slovenijo," je povedal na novinarski konferenci.

Alen Kobilica je v zadnjem letu res pridno treniral in izboljšal svoje rezultate na 100 m prosto za 13 sekund, na 100 m prsno za 21 sekund, na 50 m prosto za nekaj več kot tri sekunde in na 400 m prosto za slabo minuto.

Čeprav mu ni uspelo izpolniti norme, se že veseli naslednjih izzivov. Želi se udeležiti prihajajočega triatlona na Bledu, še ambicioznejši cilj pa je udeležba na zimskih paraolimpijskih igrah v Sočiju 2014.

Na novinarski konferenci je predstavil še enega častnega člana centra Vidim cilj, Aleša Sečnika. 20-letni študent psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, je že od nekdaj športno dejaven. Odkar je po nesreči pred šestimi leti postal tetraplegik, se je posvetil plavanju: "Normo za nastop na paraolimpijskih igrah sem v disciplinah 50 m in 100 m sicer dosegel, vendar zaradi nizke kvote, ki pripada Sloveniji, žal ne bom mogel nastopiti. Rio de Janeiro je moj naslednji veliki cilj, ki se ga bom lotil postopoma."