Ana Belac je prva Slovenka na Odprtem prvenstvu ZDA. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Belac je prva Slovenka na Odprtem prvenstvu ZDA. Foto: www.alesfevzer.com

Za 23-letno Portorožanko je bil to največji turnir v njeni kratki profesionalni karieri, hkrati pa nagrada za izjemne predstave v letu 2020. Od aprila letos, ko je prestopila med profesionalne igralke, je bil to šele njen drugi turnir, na katerem se ni prebila v rez ali zgornjo polovico nastopajočih, ki tekmovanje nadaljujejo še dva dni.

Na OP ZDA, ki je eden od petih največjih turnirjev v sezoni, tako imenovani major, in hkrati najstarejši med njimi, je v vodstvu Japonka Hinako Šibuno (-7), druga je švedska amaterka Linn Grant (-4), ki je konec septembra igrala v Sloveniji na evropskem prvenstvu, tretje mesto pa si z minus 3 delijo domačinke Kaitlyn Papp, Megan Khang in Amy Olson.

Zahtevne razmere za igro so bile previsok zalogaj tudi za preostale štiri igralke, ki so si tako kot Ana Belac nastop na OP-ju ZDA zagotovile z dobrimi igrami na turneji Symetra. Uvrstitev v finalni del (+3) pa so med drugimi zgrešile tudi najboljša igralka evropske turneje Danka Emily Pedersen ter domači favoritinji Lexi Thompson in tretja igralka sveta Nelly Korda.