Angleška reprezentanca je tudi najuspešnejša ekipa tega tekmovanja. Foto: Reuters
Angleška reprezentanca je tudi najuspešnejša ekipa tega tekmovanja. Foto: Reuters

Irci bi lahko prevzeli krono, če bi Francijo premagali s sedmimi točkami ali več. Tudi Francozi so imeli možnosti za osvojitev naslova, obe najboljši ekipi sta v tem tekmovanju namreč vpisali štiri zmage ter sta prvenstvo sklenili s po 18 osvojenimi točkami. Francozi bi v soboto v zadnji tekmi prvenstva morali Irsko premagati z razliko vsaj 31 točk, da bi osvojili naslov.

Vendar je pokal šestih narodov šel v roke aktualnih svetovnih prvakov z rdečimi vrtnicami na prsih na podlagi prepričljivejših zmag. Francozi so sicer v edinem medsebojnem obračunu še pred pandemijo covida-19 Angleže premagali s 24:17. Irci so tekmovanje sklenili na tretjem mestu, Škoti so bili četrti, branilec naslova Wales peti, šesto mesto pa je pripadlo Italijanom, ki so ostali brez zmage. Italija je zadnja leta abonirana na tako imenovano leseno žlico, "priznanje" za ekipo, ki zasede zadnje mesto. Angleži so na poti do lovorike Italijane pred tem v supertekmovalni soboti premagali s 34:5.

Letošnji pokal šestih narodov, ki se je začel 1. februarja, ko je Wales Italijo ugnal z 42:0, je bil najdaljši v zgodovini, potem ko je bil turnir marca prekinjen zaradi širjenja novega koronavirusa. Osvojeni pokal šestih narodov predstavlja za Angleže obliž na rano, potem ko so lani na svetovnem prvenstvu popolnoma nadigrali novozelandske All Blacks, pa potem klonili v finalnem obračunu za naslov svetovnih prvakov pred Južnoafriško republiko.