Anki Pogačnik se ni uspelo uvrstiti v popoldanski del tekmovanja. Foto: www.alesfevzer.com
Anki Pogačnik se ni uspelo uvrstiti v popoldanski del tekmovanja. Foto: www.alesfevzer.com

30-letna Gorenjka, bronasta z letošnjega EP-ja v Sofiji, je v prvem krogu kategorije do 70 kg premagala Madžarko Szabino Gercsak, v drugem pa prav tako po podaljšku še Avstralko Aoife Coughlan, ki je na svetovni lestvici višje uvrščena od Slovenke.

Sanje o boju za medalje so se Pogačnikovi razblinile v tretjem krogu, v katerem jo je z iponom po minuti boja izločila 28-letna Miriam Butkereit, ki do zdaj še nima medalje z največjih tekmovanj. V medsebojnih dvobojih je 7:0 za Nemko.

Očitno se je Pogačnikova odločila za napačno taktiko. Letos v Zagrebu je bila prvič blizu zmage, ko je imela tekmica v podaljšku že dve kazni, tokrat pa je dvoboj potekal zelo enosmerno.

Boji Anke Pogačnik na SP-ju v Taškentu

"Vsekakor sem si želela več, kot sem na tem prvenstvu pokazala. V zadnji borbi sem naredila napako. Vedela sem, da je Nemka močna v parterju, prej sem na ta način že izgubila z njo in tega si ne bi smela privoščiti. To me je stalo uvrstitve med osmerico. A ... Glavo gor. Letos me čakajo še tri močne tekme," je povedala tekmovalka kranjskega Triglava, ki bo v Bakuju, Avstraliji in sklepnem mastersu skušala osvojiti čim več točk na poti do olimpijskih iger v Parizu 2024.

"Nemke so zame neugodne, ker so visoke in desničarke, in to je tip tekmovalke, ki mi ne ustreza. Vsakič mi nekaj malega zmanjka," je še dejala dolgoletna reprezentantka, ki je sama ena redkih levičark na tekmovanju.

Zlato medaljo je osvojila Hrvatica Barbara Matić, ki je v finalu z iponom premagala rojakinjo Laro Cvjetko. V kategoriji do 90 kg je svetovni prvak postal domačin Davlat Bobonov.

V torek bo na tatami stopila Patricija Brolih, v sredo pa še Vito Dragič in Enej Marinič.

Anka Pogačnik ostala brez boja za odličja v Taškentu