Aljaž Venko je moral priznati premoč Ircu. Foto: www.alesfevzer.com
Aljaž Venko je moral priznati premoč Ircu. Foto: www.alesfevzer.com
Baku: V plavanju do novega finala
Košarkarji v Bakuju ugnali še Romune
Venko v Bakuju ostal brez odličja

Irec je v četrtfinalnem obračunu v kategoriji do 75 kilogramov dobil vse tri runde in si priboksal najmanj bronasto medaljo. Venko je bil ob tem močno hendikepiran, saj je takoj na začetku obnovil poškodbo arkade, ki jo je staknil v dvoboju drugega kroga s Fincem Dmitrijem Tretyakom.

Slovenija tako v Bakuju ostaja pri eni medalji, zlati, ki jo je na konju z ročaji pritelovadil Sašo Bertoncelj.

Klančarjeva poskrbela za finale
Slovenski plavalci so si na evropskih igrah v Bakuju, tam poteka mladinsko evropsko prvenstvo, priborili že drugi finale. Zanj je s sedmim mestom v polfinalu in osebnim rekordom 2:33,11 poskrbela plavalka Olimpije Neža Klančar. Tara Vovk je bila v isti disciplini z 2:34,80 deveta, finale pa se ji je izmuznil za 16 stotink. Obe sta po starosti v mlajšem letniku in bosta na mladinskem evropskem prvenstvu nastopili tudi leta 2016.

Izpolnila normo za mladinski SP
"Zelo vesela sem, ker je to po letošnji sezoni super. Izpolnila sem tudi normo za mladinsko svetovno prvenstvo v Singapurju, ki je nisem pričakovala, a mi je uspelo. Še bolj sem vesela, ker sem bila po tekmi na trnih, ali bom v finalu ali ne," je povedala Klančarjeva in dodala, da je na startu malo zamudila: "Zdaj se moram spočiti, potem pa jutri na polno in bo kar bo." Plavalka Ljubljane Vovkova je bila le dobro desetinko oddaljena od drugega finala na tem tekmovanju. "Nisem plavala najboljše, moj osebni rekord je precej boljši, a pozna se, da sem imela včeraj tri starte in se nisem povsem regenerirala. Seveda sem malo razočarana, ker sem ostala brez finala, saj sem bila zelo blizu," je dejala.

Mariborčan Grega Popovič je bil na 1500 m prosto 18., Maja Uduč je bila na 400 m prosto 38., Blaž Demšar pa je na 200 m delfin zasedel 22. mesto. Še tretji poraz na turnirju pa je danes doživela badmintonistka Kaja Stankovič, ki jo je tesno z 21:19 in 22:20 premagala Italijanka Jeanine Cicognini.

Košarkarji za konec opravili z Romuni
Slovenski košarkarji so na evropskih igrah v Bakuju ugnali še Romunijo s 15:10 in osvojili prvo mesto v skupini. V četrtek jih čaka osmina finala in v primeru načrtovane zmage tudi četrtfinale. Slovenci so napovedali, da bo boj z Romunijo izredno trd, to so spoznali v četrtfinalu mastersa v Turčiji, kjer je bila tekma na robu pretepa in tokrat ni bilo dosti boljše. Obe ekipi, Romuni so za prvi koš potrebovali več kot minuto, Slovenci minuto in pol, sta v uvodu pokazali mišice in trdo igro na telo. Romuni so sicer povedli, kasneje pa so Jure Eržen, Dario Krejić, Boris Jeršin in Uroš Troppan prišli do svoje igre, povedli najprej s 6:2, kasneje z 10:6 in 14:9 in tekma je bila odločena.

Troppan: Večerja, pivo in počitek
"Romunija je zelo težak nasprotnik. Na trenutke igrajo zelo agresivno, so izredno čvrsta ekipa in mi smo odgovorili na enak način. Preprečili smo jim met za tri točke, ostro smo zaigrali tudi pod košem in to je bil naš cilj. Zdaj čakamo, s kom bomo igrali naprej in gremo do konca, do zlate medalje," je po tekmi povedal Troppan in dejal, da ekipo, igralci so v povprečju stari skoraj 40 let, čaka še večerja, pivo in počitek.

Utroša dosegel prvo zmago
Prvo zmago na badmintonskem turnirju je dosegel Iztok Utroša, ki je z 21:17 in 21:16 odpravil Estonca Raula Musta. Kljub temu je nastop končal na tretjem mestu v skupini in se poslovil od tekmovanja.

Dekleta izgubila z 10:18 proti Španiji
Košarkarji v igri 3 x 3 so v uvodu nadigrali Izrael, v nadaljevanju turnirja pa jih danes čakajo Litovci in Romuni. Četverica Kranjčanov se bo na obali Kaspijskega morja, razen s tekmeci spopadla tudi z izredno vročino in močnim vetrom, ki preprečuje učinkovit met z razdalje. Dekleta so z 10:18 izgubila proti Španiji in v osmino finala napredujejo z drugega mesta.

Baku: V plavanju do novega finala
Košarkarji v Bakuju ugnali še Romune
Venko v Bakuju ostal brez odličja