Mile Simeunovič se zaveda, da bo zelo težko premagati Barcelono. Foto: MMC RTV SLO
Mile Simeunovič se zaveda, da bo zelo težko premagati Barcelono. Foto: MMC RTV SLO

V nadaljevanje tekmovanja se bo uvrstil le zmagovalec. V litijskem taboru se dobro zavedajo, da je favorit skupine Barcelona. "Vse je mogoče. Res je nerealno pričakovati zmago, saj je Barca le Barca. Vendar mi gremo na vsako tekmo na zmago in kako bi bilo, če bi se že zdaj predali," je poudaril Mile Simeunović.

"Čim boljša igra. Res je, da se po navadi, ko kaj napovem, konča prav nasprotno. Recept je dobra igra na vsaki tekmi. Split je slabši po kakovosti kot lani, saj je v letošnji sezoni ostal brez petih ključnih igralcev. Araz je tudi letos zapustilo nekaj igralcev. Barcelona pa je še močnejša, kot je bila lani. Ima visok proračun, posledično lahko igrajo na visoki ravni in mislim, da bodo še prihodnjih pet let krojili vrh Evrope," je dodal Simeunović.

Iz štirih skupin - poleg Litijanov v Laškem (napovedujejo pravi praznik dvoranskega nogometa in razprodano dvorano) bodo turnirje gostili še Murcia, Ekonomac Kragujevac in Iberia Star Tbilisi - se bodo v nadaljevanje tekmovanja, ki bo aprila 2013, prebili le zmagovalci.

1. krog, sreda ob 18.00:
BARCELONA - SPLIT
Ob 20.30:
LITIJA - ARAZ NAXCIVAN (AZR)

2. krog, četrtek ob 18.00:
ARAZ NAXCIVAN (AZR) - BARCELONA
Ob 20.30:
LITIJA - SPLIT

3. krog, sobota ob 18.00:
SPLIT - ARAZ NAXCIVAN (AZR)
Ob 20.30:

LITIJA - BARCELONA

Zmagovalec turnirja se bo uvrstil na sklepni turnir četverice. Barcelona brani lanski naslov evropskega prvaka.