Ta konec tedna je v Kranju potekalo slovensko plavalno prvenstvo v 25-metrskih bazenih. Foto: EPA
Ta konec tedna je v Kranju potekalo slovensko plavalno prvenstvo v 25-metrskih bazenih. Foto: EPA

Mariborčan Martin Bau pa je na 1.500 metrov prosto izpolnil normo za nastop na SP-ju decembra v Dohi. Žbogar je imel na tekmovanju izredno naporen progam, saj je ob desetih posamičnih disciplinah nastopal še v vseh treh radovljiških štafetah. "Osnovni cilj je izpolnjen - 10 nastopov in 10 zmag. Najbolj sem vesel osebnih rekordov, saj sem dokazal, da mi je uspelo obdržati dobro formo. Sem pa tudi izredno utrujen, saj sem imel kar 20 posamičnih startov in vse štafetne," je povedal Žbogar.

Bau plaval osem sekund hitreje od osebnega rekorda
Nedelja pa je bila tudi dan Mariborčana Martina Baua, ki je na 1.500 prosto lovil normo 15:00,88 za nastop na SP-ju. Zahtevani izid je bil kar šest sekund boljši od njegovega osebnega rekorda. Na koncu je bil z dosežkom 14:58,57 tretji slovenski plavalec, ki je to razdaljo zmogel v manj kot 15 minutah. "Plaval sem osem sekund hitreje od osebnega rekorda. Sam sem presenečen, a tudi zelo vesel zaradi norme in dosežka. Očitno sem zadel pravi ritem, da mi je na koncu ostalo dovolj moči za zelo hitrih zadnjih 100 metrov, močno pa so mi v končnici tekme pomagali tudi s tribun z navijanjem," je povedal plavalec, ki se bo zdaj v miru pripravljal na avgustovsko evropsko prvenstvo.

Triglavan John Peter Stevens je osvojil vse zlate medalje v prsnem slogu, v nedeljo še na 200-metrski razdalji, zlat pa je bil ob koncu dneva še z mešano štafeto Triglava in tretji na 50 prosto. Z mislimi je bil takoj po nastopih že pri novih ciljih. "Dosežki tukaj so bili dobri. Novi treningi pa se začenjajo že jutri in moram se dobro pripraviti pred odhodom na februarske višinske priprave."

Govejškova blizu osebnemu rekordu
V ženski konkurenci je spet blestela Govejškova, ki je bila lastnemu in slovenskemu rekordu na 50 prosto zelo blizu, na 100 delfin je dosegla nov najboljši lastni dosežek, državnemu rekordu Katje Hajdinjak pa se je približala na slabe štiri desetinke. Na koncu je bila blizu rekordu tudi z mešano štafeto Velenja. "Sama sem z nastopi tukaj zelo zadovoljna, sicer pa sem šele z novim letom prestopila v člansko konkurenco in za rekorde bom imela še dovolj časa," je dejala mlada plavalka. Podobno kot Stevens v moški konkurenci je vse naslove v prsnem plavanju osvojila Tjaša Vozel iz Zvezde, v nedeljo najhitrejša na 200-metrski razdalji. Na 1.500 prosto se je zmage veselila Radovljičanka Špela Perše. Še naprej je dobro nastopala tudi druga Radovljičanka Tjaša Pintar, ki pa v nedeljo ni stopila prav na vrh zmagovalnega odra. Njen izkupiček je srebro na 200 prsno ter bron na 50 prosto in s štafeto.