Teja Belak je izpolnila cilj v Belgiji. Foto: BoBo
Teja Belak je izpolnila cilj v Belgiji. Foto: BoBo

Oba skoka je dobro opravila in prejela oceno 14,366. Belakova, letos že finalistka spomladanskega evropskega prvenstva v Moskvi, kjer je pristala tik za stopničkami na četrtem mestu, je prvič na velikem tekmovanju brez napake prikazala nov, težji skok, ki sta ga s trenerjem Andrejem Mavričem pripravila prav za SP. Skok ji je tako dobro uspel prav na tekmi, saj ji je nekaj težav povzročal konj preskoka. Ta je namreč precej trši, kot ga je vajena od doma, zato je potrebovala nekoliko več prilagajanja.

Uspešno je premagala veliko tremo
"Zelo sem zadovoljna, sploh glede na to, da mi je danes tu na prizorišču prvenstva sploh prvič uspel nov skok. Treme sem imela ogromno. V bistvu sem bila živčna že zjutraj. A nato se je po uspešnem prvem skoku trema še povečala. Še sama sem bila mogoče malo presenečena, da mi je nov skok tako dobro uspel, obenem pa sem se zavedala, da moram zdaj tudi drugega, ki ga skačem že vrsto let, dobro opraviti. Zato mi je bilo še toliko težje. A skušala sem se čim bolj umiriti in zbrati na nastop. Po tem, ko mi je uspelo, se mi je kar skala odvalila od srca in sem bila res zelo zadovoljna," je dejala 19-letna telovadka in priznala: "Po tem, ko sem imela še nastopa na bradlji in gredi, sem se zanju res težko zbrala. Svoj cilj na tem SP-ju sem namreč z uspešnim preskokom že izpolnila."

"Pred tekmo sva se malo bala novega skoka, saj je orodje drugačno kot doma in je imela Teja precejšnje težave z njim. A danes ji je prvi skok uspel maksimalno dobro, tako da ga bolje ne bi mogla pokazati, pri drugem pa je imela še nekaj rezerve. Ne glede na to, mislim, da je Teja danes nastop na preskoku opravila bolje, kot sva lahko pričakovala, tako da sva oba zelo zadovoljna," je bil zadovoljen Mavrič.

Opravila še dva nastopa za trening
Belakova je z mislimi na kvalifikacije za olimpijske igre v Riu 2016 za trening nastopila tudi na dvovišinski bradlji (10,333) in gredi (12,033).