Anže Berčič je bil najboljši Slovenec na tekmi v Pauju. Foto: Aleš Fevžer
Anže Berčič je bil najboljši Slovenec na tekmi v Pauju. Foto: Aleš Fevžer

"Rezultat je super, nisem pričakoval, da bom tako visoko prišel s takšno vožnjo. Vožnja ni bila najbolj napadalna oziroma takšna, kot jo običajno odpeljem. V polfinalu sem zelo dobro veslal, v spodnjem delu je bilo nekaj napak in še dva dotika, a čas je bil dober. Bil sem zelo zadovoljen, v finalu pa sem se malo potegnil nazaj. Če povzamem - super rezultat, super trije tedni, na vseh treh svetovnih pokalih sem kazal res dobre in konstantne vožnje. Moram pa še malo izpiliti finale," je povedal Berčič.

Zmagal je Slovak Alexander Slafkovsky pred Francozom Nicolasom Peschierjem in Japoncem Takujo Hanedo.

Neposrečen nastop Kauzerja
Kauzerju se je nastop v finalu nekoliko ponesrečil, tako da je končal za najboljšimi. Zmagal je Španec Samuel Hernanz, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Francoza Mathieu Biazizzo in Sebastien Combot.

Četverica slalomistov je obstala v polfinalu. Janoš Peterlin je v kajaku na progi, kjer trenira večino leta, zasedel 15. mesto. V kanuju so poleg Berčiča veslali še Jure Lenarčič, Blaž Cof in Benjamin Savšek. Lenarčič je osvojil 17. mesto, Cof 22., Savšek pa 30. Po tem rezultatu je bil Benjamin razumljivo razočaran, saj mu v olimpijskem letu nikakor ne steče. V kvalifikacijah kaže dobre in hitre vožnje, vodil je tudi včeraj, prav tako tudi na kvalifikacijah evropskega prvenstva, v polfinalu pa se mu je zalomilo.

V nedeljo polfinalni nastopi čakajo kajakašici Evo Terčelj in Ajdo Novak ter dvojec Luka Božič - Sašo Taljat.