Sašo Bertoncelj je s svojim nastopom zadovoljen. Foto:
Sašo Bertoncelj je s svojim nastopom zadovoljen. Foto:

V prvi skupini je na krogih dobro nastopil tudi Grega Saksida, ki je osvojil 7. mesto in bo tako prvič nastopil v finalu.

Bertoncelj: Vaja sploh ni videti tako slabo
"Zadovoljen sem, da sem vajo naredil in sploh z uvrstitvijo v finale, a sama sestava mi ni bila preveč všeč," je dejal Bertoncelj in nadaljeval: "Ko sem si vajo ogledal na kameri, sploh ni videti tako slabo, tako da sem mogoče sam do sebe malo prestrog. A danes mi je bilo težko telovaditi in pozna se, da gre za začetek sezone. Tudi zato sem se odločil za lažjo različico vaje."

Rok Klavora (13 točk) je bil na parterju 16., Žiga Šilc (10,35) pa 26. Na parterju na svoj nastop čaka še Žiga Britovšek.

Uspešne tudi telovadke
V kvalifikacijah so bile uspešne tudi telovadke. Teja Belak je imela v konkurenci 17 telovadk šesto oceno kvalifikacij, Tjaša Kysselef pa osmo. Belakova je na bradlji zasedla končno 14. mesto, Fiona Novak pa 16.

Potem ko je kvalifikacije na parterju končala na nehvaležnem devetem mestu, se je Novakova s sedmim dosežkom uvrstila v veliki finale na gredi. Tam ne bo najboljše slovenske telovadke Adele Šajn, ki je zasedla komaj 19. mesto.