Sašo Bertoncelj je zaostal le za Avstralcem Prashanthom Sellathuraijem. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je zaostal le za Avstralcem Prashanthom Sellathuraijem. Foto: EPA

To je za 26-letnega Škofjeločana še tretja kolajna v treh nastopih, na uvodni tekmi svetovnega pokala sezone v Cottbusu je bil tretji, v Parizu pa prav tako drugi.
Zapestje ga še vedno boli
"Danes nisem naredil ničesar lepega, a vesel sem, da sem se odločil za težjo vajo in jo brez večje napake nekako izvlekel do konca. Res sem jo spackal, bil sem nekako ves popuščen in napakice so se hitro nabirale do konca, a za konec sem naredil lep seskok in brez velike napake sklenil nastop, kar je najpomembneje. Zato sem lahko zelo zadovoljen," je povedal Bertoncelj, ki se je tik pred nastopom odločil, da bo v sestavo vključil tudi sohna. Pri tej prvini so namreč bolečine poškodovanega zapestja zelo izrazite.

"Za nastop s težjo vajo in sohnom se se odločil zato, ker bi imel sicer na evropskem prvenstvu gotovo slab občutek, če ne bi vsaj poskusil težjega nastopa, tako da sem vesel, da mi je solidno uspel. Pozitivna točka vsega skupaj je, da sem, čeprav slabo, naredil težjo vajo. To je zelo spodbudno. Bila je dovolj dobra za drugo mesto, morda tudi dovolj dobra za kvalifikacije evropskega prvenstva, a za kakšno vrhunsko uvrstitev v finalu prvenstva stare celine pa po mojem ne bi bila dovolj," je bil še dodal telovadec Narodnega doma, ki ga zapestje še vedno boli: "Ne vem povsem dobro, kako resna je poškodba, saj me boli ves čas, tudi ko jemljem protibolečinske tablete. Pravi pokazatelj bo šele jutrišnji dan, ko ne bom vzel tablet, in upam, da se ni poškodba po današnjem nastopu še bolj razbolela."

Bertoncelj se je edini v slovenski gimnastični ekipi odločil za nastop na svetovnem pokalu v Katarju, kjer je lahko še zadnjič preizkusil pripravljenost pred evropskim prvenstvom v Berlinu, ki bo od 6. do 10. aprila. Bertoncelj se bo tako slovenski ekipi pridružil kar na prizorišču EP-ja, kamor bo pripotoval iz Katarja.