Sašo Bertoncelj ni bil zadovoljen z nastopom v Osijeku. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj ni bil zadovoljen z nastopom v Osijeku. Foto: EPA
Tjaša Kysselef
Tjaša Kysselef je bila na preskoku peta. Foto: MMC RTV SLO

Tjaša Kysselef in Teja Belak sta v finalu preskoka zasedli peto oziroma sedmo mesto, Belakova pa je skupno zadržala drugo mesto. Bertonclju se finalni nastop ni posrečil, saj je že na začetku sestave naredil dve veliki napaki. "Jezen sem, ker se mi je v sestavi pripetila traparija. Že pri prvem sohnu sem brcnil v konja oziroma sem 'zapel' zadaj s peto, kar me je zelo presenetilo in mi podrlo koncentracijo, nato sem posledično drugega naredil slabo, saj nisem imel potrebnega zaleta. Nato sem prvino rus kar izpustil, do konca vaje pa sicer lepo telovadil, a sem preveč izgubil že na samem začetku vaje," je nastop komentiral 26-letni telovadec.

Seligman prevzel vodstvo
Danes je bila kolajna res na dosegu roke, saj so telovadci po vrsti delali napake - z izjemo svetovnega prvaka, Madžara Krisztiana Berkija, ki je prepričljivo zmagal s 15,725 točke - in je bila za drugo mesto dovolj že ocena 14,850 točke, ki jo je prejel domačin Robert Seligman, ki je v skupni razvrstitvi svetovnega pokala zdaj prevzel vodstvo. Dve tekmi pred koncem sezone (Stuttgart in Glasgow) ima pred Bertoncljem na drugem mestu dve točki prednosti. "Žal sem šel prvi med osmerico na orodje. Če bi vedel, kako se bo razpletlo, bi morda lahko taktiziral, tako pa je bilo treba iti na polno in žal se mi je pripetila napaka," je še povedal Bertoncelj.

V današnjih finalih so se predstavile tudi tri slovenske telovadke. Tjaša Kysselef in Teja Belak sta nastopili v finalu najboljše osmerice na preskoku, Ivana Kamnikar pa na dvovišinski bradlji. Nobeni izmed njih se nastop ni posrečil. Kysselefova (13,325 točke) je na petem mestu le za malo zaostala za stopničkami, Belakova pa je pri drugem skoku padla, tako da se je morala zadovoljiti s sedmim mestom (12,825). Kljub temu je v skupni razvrstitvi svetovnega pokala na tem orodju zadržala drugo mesto. V finalu dvovišinske bradlje je nastopila tudi Ivana Kamnikar, ki pa je pri seskoku z orodja padla in z oceno 11,675 točke nastop končala na sedmem mestu.

V nedeljo Petkovšek na bradlji
V nedeljo bo prvo zmago na svetovnih pokalih to sezono v svojem prvem nastopu po svetovnem prvenstvu lovil Mitja Petkovšek na bradlji, ki se po skoraj enoletni odsotnosti s tekmovalnih aren zaradi poškodbe zdaj uspešno vrača. V finalu gredi bosta nastopili Fiona Novak in Ivana Kamnikar, Novakova pa se bo predstavila še v finalu parterja.