Luka Božič je bil v Kataloniji četrti. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Božič je bil v Kataloniji četrti. Foto: www.alesfevzer.com

Na olimpijski progi iz leta 1992 je zmagal domači adut Miquel Trave, ki je kljub dotiku za 32 stotink ugnal Britanca Davida Florencea. Tretje mesto je zasedel Franz Anton iz Nemčije, ki je imel prav tako dve kazenski sekundi. Dobre tri sekunde za zmagovalcem in sekundo in pol za odrom za zmagovalce je z enim dotikom zaostal Božič, ki je imel predtem tretji čas polfinala.

"Glede na to, kakšna sezona je za mano, preko česa sem šel, sem kar vesel današnje vožnje in rezultata. Še boljša pa bi bila ena izmed treh kolajn. Imel sem zelo dober zgornji del, tudi spodnji je bil kar dober. Kar sem izgubil, sem v srednjem delu, za kar mi je zelo žal. Kljub temu pa navdušen zapuščam Španijo," je povedal Luka Božič.

Klemen Vidmar je z dvema kazenskima sekundama zasedel 24. mesto, povsem pa se je nastop ponesrečil Savšku. Olimpijski prvak je namreč izpustil zadnja tri vrata in bil skupaj s 152 kazenskimi sekundami 29.

Tik za finalom je med kanuistkami zaostala Alja Kozorog, ki je bila z dvema dotikoma 11., deseterica pa se ji je izmaknila za dobre pol sekunde. Eva Alina Hočevar si je prav tako prislužila štiri kazenske sekunde, zasedla pa je 13. mesto, s petimi dotiki je bila Lea Novak 14. V finalu je bila daleč najhitrejša Avstralka Jessica Fox. Olimpijski prvakinji sta na odru za zmagovalke družbo delali Čehinja Tereza Fišerova in Španka Nuria Vilarrubla.

"Trenutno sem zelo zadovoljna s svojim veslanjem in pristopom do tekem in treningov. To je že četrta letošnja tekma, kjer sem bila na meji finala, enajsto, dvanajsto, trinajsto mesto. Razočarana sem, da sem v spodnjem delu naredila napako, ki me je stala finala. Proga je s kopnega videti precej bolj zahtevna, če se dobro zbereš in se pravilno lotiš, pa je zanimiva," je bila zadovoljna slovenska olimpijka.

Božič se je vrnil v formo pred svetovnim prvenstvu