Keeganu Bradleyju sta za zmago najprej čestitala sestra Madison in njen sin Aiden. Foto: EPA
Keeganu Bradleyju sta za zmago najprej čestitala sestra Madison in njen sin Aiden. Foto: EPA
Tiger Woods
Tiger Woods je sicer začel spodbudno, saj je že na prvih petih luknjah s tremi birdieji prišel na -3, a nadaljevanje je bilo katastrofalno, saj je na naslednjih 13 luknjah skupaj pridelal kar +10. Prvi dan je bil tako s 77 udarci obsojen na spodnji del lestvice. Foto: EPA

25-letnik je s tem postal šele tretji igralec v zgodovini golfa, ki je zmagal že na svojem prvem turnirju serije major, ki ima podobno vrednost kot grand slami v svetu tenisa. To je uspelo le še Benu Curtisu, ki je leta 2003 konkurenco šokiral na OP-ju Velike Britanije, in Francisu Ouimetu daljnega leta 1913. Filmski ljubitelji lahko njegovo nepričakovano zmago na OP-ju ZDA podoživljajo v znanem filmu The Greatest Game Ever Played (2005).

Tri luknje pred koncem zaostajal za 5 udaracev
Keegan Bradley
je bil v samem vrhu povsem nepričakovano ves čas turnirja, a nihče ni verjel, da lahko konča na samem vrhu. Njegove sanje so se zadnji dan na videz razblinile pri 15. luknji, ko je za par 3 potreboval kar šest udarcev. Vsega tri luknje pred koncem je za vodilnim rojakom Jasonom Dufnerjem, ki je moral odigrati še štiri luknje, zaostajal kar za pet udarcev!

Dobil podaljšek na zadnjih treh luknjah
A zgodil se je težko verjeten scenarij, Bradleyju sta uspela dva birdieja (en udarec pod parom luknje), Dufnerju pa kar trije bogeyji (en udarec nad parom luknje), kar je pomenilo, da sta si igralca po štirih dneh in 72 luknjah delila prvo mesto. O zmagovalcu je odločala ponovitev na zadnjih treh luknjah, Bradley je za te potreboval 10 udarcev, Dufner pa enega več.

Pred turnirjem zasedal 108. mesto
Bradley, ki je na jakostni lestvici pred začetkom turnirja zasedal 108. mesto, je bil vzhičen: "Ne morem verjeti, tako zelo sem ponosen na svoj uspeh. Že od desetega leta vem, da letim pod radarjem pozornosti. Imel sem zelo dobro študentsko kariero, a nikoli me nihče ni opazil. To je pravzaprav veljalo za vsa tekmovanja, na katerih sem igral." V resnici so ga letos poznavalci že spoznali, saj je maja v Irvingu dobil svoj prvi turnir serije PGA.

Woods zgrešil rez za šest udarcev
Tisti golfist, ki je že 15 let povsem v središču medijske pozornosti, je tokrat povsem pogorel. Govora je seveda o Tigerju Woodsu, ki je po znani aferi daleč od stare forme. Američan se je na serijo major vrnil po dveh izpuščenih turnirjih, a je tokrat povsem pogorel. Prva dva kroga je odigral kar 10 udarcev nad parom igrišča, s čimer je zgrešil rez kar za šest udarcev. Ko se bo novembra spet vrnil na mednarodne turnirje, bo na jakostni lestvici padel iz prve petdeseterice.