Matjaž Ceraj je premagal Madžara Barno Bora, nato izgubil z Litovcem Mariusem Paskevičiusem, v repasažu pa bil boljši od Ukrajinca Stanislava Bondarenka. Foto: Reuters
Matjaž Ceraj je premagal Madžara Barno Bora, nato izgubil z Litovcem Mariusem Paskevičiusem, v repasažu pa bil boljši od Ukrajinca Stanislava Bondarenka. Foto: Reuters
Lucija Polavder
Lucija Polavder ni ubranila naslova. Foto: EPA
Ceraj po dramatičnemu boju brez medalje
Ceraj najbližje medalji

Ceraj je med borci nad 100 kilogramov v borbi za bron izgubil po zlati točki proti Nemcu Andreju Breitbarthu. Celjan se je moral na dozdajšnjih evropskih prvenstvih že štirikrat zadovoljiti s petimi mesti.

Ceraj bo znova poskusil prihodnje leto
"Ne vem, kaj naj sploh rečem, še četrtič sem brez kolajne. Sicer na zvezi že dolgo opozarjam, da mi manjka sparinga z borci moje kategorije, to je tisto, kar v takšnih težkih dvobojih na koncu odloča. To kolajno si res želim, a mi očitno ni usojena. Rečem lahko le, da jo bom poskusil osvojiti še petič, upam, da mi enkrat uspe," ni puške v koruzo vrgel Ceraj, ki bo evropsko kolajno lovil tudi prihodnje leto na evropskem prvenstvu v Glasgowu.

"Luci" primanjkovalo kilogramov
Polavderjeva, branilka naslova v kategoriji nad 78 kg, pa je v repasažu izgubila proti Belorusinji Marini Sluckaji in ostala brez borbe za bron. Predtem je klonila z Lariso Cerić iz BiH. "Borke se dobro poznamo med sabo, saj nas je malo. Obe nasprotnici sem že premagovala, tukaj pa se mi je malo poznal tudi primanjkljaj kilogramov. Ker so borbe zdaj za minuto krajše, lahko tekmice to izkoristijo v svojo korist, sama sem jih namreč po zaslugi boljše kondicijske priprave premagovala v zadnjih minutah. Tokrat sem naredila napako, padla na kolena, kar je sodnik upravičeno kaznoval, tako da sem morala priznati poraz," je po sedmem mestu dejala Polavderjeva.

V nedeljo na tatami tudi Urška Žolnir
Ana Velenšek
(do 78 kg) in Miha Žgank (do 90 kg) sta ostala brez uvrstitev. Prvenstvo se bo v nedeljo končalo z ekipnimi borbami. Slovenski izbrani vrsti bosta nastopili tako v ženski kot tudi moški konkurenci. Kimono bo po daljšem času na tekmovanju oblekla tudi olimpijska prvakinja Urška Žolnir, ki se bo na večjem tekmovanju borila prvič po Londonu 2012, kjer si je priborila naslov olimpijske prvakinje. Slovenske judoistke se bodo pomerile z ekipo Bosne in Hercegovine, judoisti pa s Španci.

Ceraj po dramatičnemu boju brez medalje
Ceraj najbližje medalji