Lani je bil slovenski četverec bronast na svetovnem prvenstvu, letos pa mu ne gre po načrtih. Foto: www.veslaska-zveza.si
Lani je bil slovenski četverec bronast na svetovnem prvenstvu, letos pa mu ne gre po načrtih. Foto: www.veslaska-zveza.si

Olimpijski regatni center bo konec tedna gostil drugo tekmo letošnjega svetovnega pokala 2010. Po neprepričljivem nastopu na Bledu bodo štiri slovenske ekipe poskušale popraviti vtis. Četverec in dvojni dvojec se bosta poskušala prebiti v finale.

Četverec brez krmarja z Rokom Kolandrom, Miho Pirihom, Tomažem Pirihom in novincem Žigo Pirihom, pravzaprav še nima močne tekme, saj sta Miha in Žiga Pirih pred odločilnimi tekmami na Bledu zbolela. "Na žalost nam letos še ne gre v nekaterih elementih, kjer smo še lani blesteli. Na primer na sredini proge smo kar leteli, zdaj pa se nekako mučimo z vsakim zavesljajem," pravi Miha Pirih.

Pirih je izpostavil, da bo zadovoljen tudi z devetim mestom, če bo posadka, ki je bila lani na svetovnem prvenstvu bronasta, v veslanju pokazala napredek, kar bi bil lep obet pred dolgo sezono. Letošnje svetovno prvenstvo bo šele novembra na Novi Zelandiji!

Luka Špik in Jan Špik bosta spet nastopila v dvojnem dvojcu. Gašper Fistravec bo tekmoval v skifu, kjer nima večjih možnosti za visoko uvrstitev, v lahkem dvojnem dvojcu pa bosta slovenske barve zastopala Ljubljančana Jure Cvet in Matevž Malešič.