Reggie Bush je proti Arizoni osvojil kar 16,8 jarda na en tek, kar je rekord NFL končnice, odkar se igra Superbowl. Foto: EPA
Reggie Bush je proti Arizoni osvojil kar 16,8 jarda na en tek, kar je rekord NFL končnice, odkar se igra Superbowl. Foto: EPA
Peyton Manning
Peyton Manning je bil prejšnji teden še četrtič izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela Foto: EPA

V finale konference NFC se je kot prvi prebil Indianapolis, ki je z 20:3 odpravil Baltimore. Odločitev je padla ob koncu prvega polčasa, ko je podajalec Peyton Manning, MVP rednega dela, v zadnjih dveh minutah dvakrat podal za "touchdown". Ravensi se med odmorom niso opomogli in Coltsi (Žrebeta) so slavili kljub temu, da so bili kot zmagovalci divizije prosti, kar jim je v preteklosti povročalo kar veliko težav.

Coltsi prekinili črno tradicijo
Indianapolis je s tem prekinil svojo črno tradicijo - trikrat v tem desetletju si je ob koncu rednega dela sezone že zagotovil prvo mestvo v konferenci, s tem pa prednost domačega terena do konca sezone in seveda prost uvodni teden v končnici, a je nato vedno klonil v divizijskih tekmah. "Mislim, da ni pomembno ali si v prvem krogu končnice prost ali igraš doma ali v gosteh. Nikoli nisem verjel v ta mit, da ne moremo zmagati po prostem tednu," je bil umirjen Manning, ki s Coltsi lovi svoj drugi naslov Vinca Lombardija.

Kot v sezoni 2006: Super Bowl je gostil Miami
Coltsi so bili prvaki v sezoni 2006. Takrat so zadnjič gostili konferenčni finali. Navijači upajo, da se bo tradicija ponovila. Coltsi so namreč tisto tekmo dobili in potem slavili tudi na Super Bowlu, ki ga je gostil Miami. Letos se lahko ponovi isti scenarij, saj bo tudi letos finale gostilo isto mesto na Floridi.

Pred 39 leti isti razplet
Še zgodovinsko-zemljepisna zanimivost: Coltsi so v končnici nazadnje zmagali s tako veliko razliko pred 39 leti, ko so z istim izidom premagali Cleveland. Takrat so Coltsi domovali prav v Baltimoru, Ravensi pa prav v Clevelandu!

Brees potegnil prave poteze
New Orleans Saints so se v bučnem Superdomu poigrali z luknjičasto obrambo Arizone in že do polčasa vodili s 35:14. Naveza Drew Brees - Reggie Bush je bila nezaustavljiva, podajalec Brees je podal za tri "touchdowne", tekač Bush pa je navdušil z dvema dolgima tekoma (83 jardov in 46 jardov), ki sta se končala z "touchdownoma". V nadaljevanju so Svetniki stopili s plina.

Superdome bo prvič gostil konferenčni finale
"Prosti teden nam je res pomagal, saj smo pokrpali nekaj fantov. Zdaj smo zdravi in polni motivacije," je žarel trener New Orleansa Sean Payton, ki bi lahko naslednji teden zagotovil prvi nastop na Super Bowlu v zgodovini kluba. Louisinana Superdome je v svoji tradiciji gostil že ogromno tekem (od Super Bowlov, zaključne turnirje študenstke košarke, boksarske dvoboje ...), nikoli pa konferenčni finale. To se bo prvič zgodilo prihodnjo nedeljo, ko tja prihaja zmagovalec obračuna Minnesota - Dallas.

Liga NFL, končnica, divizijske tekme

Komnferenca AFC:


INDIANAPOLIS (1) - Baltimore (6)
20:3 (3:3, 14:0, 0:0, 3:0)

Nedelja ob 22.40:
SAN DIEGO (2) - NY JETS (5)

Konferenca NFC:

NEW ORLEANS (1) - Arizona (4)
45:14 (21:7, 14:7, 10:0, 0:0)

Nedelja ob 19.00:
MINNESOTA (2) - DALLAS (3)