Dvojni četverec se je v finale uvrstil po drugem mestu v repasažu. Foto: Veslaška zveza Slovenije
Dvojni četverec se je v finale uvrstil po drugem mestu v repasažu. Foto: Veslaška zveza Slovenije

V polfinalu sta za Veliko Britanijo in Estonijo osvojila tretje mesto. Iz prvega polfinala so se v finale uvrstili še en čoln Velike Britanije, Švica in Italija.
"Brez težav sva se uvrstila v finale, a je bil nastop vse prej kot dober. Že na prvih 100 metrih sva izgubila dve dolžini čolna. To sva skušala nadoknaditi, a se v težkih razmerah nisva znašla in mislim, da naju čaka jutri res veliko dela. Glavna nasprotnika sva kar sama sebi, ko veva, da nama čoln ne steče, kot si to želiva. Upam, da bo jutri bolje," je po nastopu dejal nosilec treh olimpijskih medalj Čop, katerega najbolj skrbi neusklajenost z Norvežanom, ki je posledica malega števila skupnih treningov.
Uspešen tudi dvojni četverec
Brata Luka in Jan Špik, Gašper Fistravec in Andraž Krek v dvojnem četvercu so se prav tako prebili v veliki finale. V repasažu so bili drugi za Ukrajino. Obe posadki sta se uvrstili v nedeljski finale A. "Zdaj, ko sem si ogledal čas, se mi zdi to kar malce nemogoče. Očitno so si zmage res želeli, nam pa je bil preboj med najboljših šest že dovolj. V bistvu je seveda vedno bolje, če si prvi, a to za jutri ne pomeni prav nič," je po nastopu misli strnil Kek.
Neuspešna pa sta bila Jure Cvet in Matevž Malešič. Ljubljančana sta v drugem delu proge popustila in končala na zadnjem mestu ter si tako priborila le nastop v malem finalu.