Iztok Čop je pred kratkim združil moči z Norvežanom Olafom Tuftejem, s katerim se je brez večjih težav na Bledu prebil v sobotni polfinale. Foto: MMC RTV SLO
Iztok Čop je pred kratkim združil moči z Norvežanom Olafom Tuftejem, s katerim se je brez večjih težav na Bledu prebil v sobotni polfinale. Foto: MMC RTV SLO
Miha Pirih
Miho Piriha že dalj časa muči bronhitis. Foto: STA

To je namreč zatrdil uradni napovedovalec na spletni strani Mednarodne veslaške zveze. Čop pravi, da se bo o koncu kariere odločal pred začetkom naslednje sezone.

"Res se je na strani FISE pojavil ta zapis, a jaz ostajam pri svojem. Letos si bom vzel tekmovalno pavzo, jeseni pa se bom moral nato odločiti," je dejal 37-letnik in sklenil: "Če bo želja po tekmovanju ostala, bom nadaljeval, drugače bo seveda treba razmisliti o slovesu."

Čop na začetku rešil slovensko čast ...
(Norveški) Čop je na petkovih tekmah reševal slovensko čast. Blejčan je bil na začetku namreč edini, ki se je s predtekmovalno zmago uvrstil v nadaljnje tekmovanje.

Četverec brez krmarja z Rokom Kolandrom ter Žigo, Miho in Tomažem Pirihom je v svoji skupini zasedel četrto mesto in zapravil možnost za napredovanje. Po tekmi je posadka zaradi slabega zdravstvenega stanja Mihe Piriha (bronhitis) vse nadaljnje nastope tudi odpovedala.

Brata Luka in Jan Špik, Gašper Fistravec in Andraž Krek pa so v dvojnem četvercu naskakovali eno izmed prvih petih mest v svoji skupini, na koncu pa je bil čoln za posadkama Rusije in Poljske tretji in brez realnih možnosti za neposredno uvrstitev v finale. Popravni izpit bo imela posadka v soboto.

V polfinale še Malešič in Cvet
Kar dvakrat sta bila na gladini jezera Matevž Malešič in Jure Cvet v lahkem dvojnem dvojcu. V predtekmovanju sta bila četrta, nato pa v repasažu zasedla drugo mesto za posadko olimpijskih podprvakov Grčijo in napredovala v sobotni polfinale. "V prvem nastopu sva bila preveč napeta. V drugo smo bili bolj izenačeni, bilo je lažje, a nama je lepo uspel tudi start. Z Grki sva ušla naprej in si za polfinale prihranila še finiš, saj sva v repesažu le nadzirala tretji in četrti čoln. Jutri bova skušala izkoristiti prav ta najin finiš, ki nama je lani večkrat prinesel mesto ali dve," je po nastopu dejal Cvet.