Martin Srabotnik je dobil tekmo kajakašev. Foto: www.alesfevzer.com
Martin Srabotnik je dobil tekmo kajakašev. Foto: www.alesfevzer.com

Med kajakaši je nekoliko presenetljivo zmagal Martin Srabotnik, na oder za zmagovalce pa sta stopila še Niko Testen (+0,85) in Vid Ostrbenk (+3,42). Zmagovalec sobotne tekme Peter Kauzer se je dotaknil dvojih vratic, štiri kazenske sekunde so ga tako potisnile na četrto mesto, za Srabotnikom je zaostal za 3,45 sekunde.

"Na izbirnih tekmah bom imel naslednji teden še nekaj dela. Z drugo vožnjo sem bil kar zadovoljen. Včeraj sem se odločil, da bom popoldne počival, ker sem bil utrujen po ogrevanju in vožnji. Vem, da sem hiter in da lahko takšne čase postavljam v vsaki vožnji. Upam, da bo šlo naslednji teden bolje," je povedal Srabotnik.

Sorodna novica Prva tekma Kauzerju, Lenarčič presenetil Savška

Med kanuisti sta bila razred zase Luka Božič in Benjamin Savšek. Oba sta s progo opravila brez dotika, zmage se je veselil Božič, ki je Savška prehitel za 45 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojil Francoz Jules Bernardet (+3,36). Zmagovalec sobotne tekme Jure Lenarčič je osvojil četrto mesto.

"Ta vikend sem začel dirkati, kar sem pokazal na včerajšnji in današnji tekmi. V zadnjih štirinajstih dneh smo malo spustili s treningi, začeli delati bolj usmerjene v zelo pomembne tekme, to so izbirne tekme in prav tako evropski pokal. Mislim, da sem prvi vikend opravil zelo dobro," je dejal Božič.

Tekmo kanuistk je dobila Alja Kozorog, ki je presenetila včerajšnjo zmagovalko Nemko Eleno Apel (+1,38). Na oder je stopila še Eva Alina Hočevar (+2,84). Vse so progo opravile brez enega samega dotika vrat. Zmagovalka prve tekme Urša Kragelj je bila četrta.

Elena Apel pa se je zmage veselila v kategoriji kajakašic, v kateri je drugo mesto osvojila Eva Alina Hočevar (+1,85), tretje pa Ajda Novak (+2,92).

Prihodnji konec tedna bo Tacen gostil še dve tekmi. Skupaj bodo te preizkušnje dale imena reprezentantov, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu.

Srabotnik, Božič in Kozorogova najboljši v Tacnu