Darko Đurić nadaljuje niz vrhunskih izidov. Foto: Reuters
Darko Đurić nadaljuje niz vrhunskih izidov. Foto: Reuters
Đurić navdušil z naslovom svetovnega prvaka

Đurić je plaval 41,42 in za las ugnal Čeha Arnosta Petračka (41,61). Slovenski plavalec ima v tej kategoriji (S4) v lasti tudi svetovni rekord (40,48), ki ga je postavil lani na paraolimpijskih igrah v Londonu. Bron je osvojil Mehičan Gustavo Sanchez Martinez (48,18).

Z mislimi usmerjen v Rio 2016
"Glede na lanski rezultat, ko sem na paraolimpijskih igrah postavil svetovni rekord in ostal brez medalje, je tale naslov svetovnega prvaka velik obliž za vse skupaj. Cel čas smo delali zelo dobro, čeprav tokratni izid ni bil blizu rekordu. Sem pa zelo vesel in hvaležen, ker imam okoli sebe tako ekipo, ki mi stoji ob strani in me bodri, tudi ko mi ne gre. Zavedam se, da lahko dosežem velike stvari. Naredili smo velik korak k uresničitvi cilja, ki smo si ga zastavili za Rio 2016. Verjamem, da nam bo ob dobrem delu uspelo," je bil zadovoljen svetovni prvak.

"Sedem let sem čakal na ta trenutek. Lepo je slišati Zdravljico v čast tvojemu plavalcu," je bil srečen trener Boro Štrumbelj. Đurić bo v noči na petek nastopil na 100 metrov prosto.

Đurić navdušil z naslovom svetovnega prvaka