Darko Jorgić se je v Katarju prebil med najboljših 16. Foto: NZTS
Darko Jorgić se je v Katarju prebil med najboljših 16. Foto: NZTS

V prvem krogu je 22-letni Hrastničan, ki je na svetovni lestvici na 31. mestu, s 3:1 (3, 6,-9, 8) premagal Avstrijca Daniela Habesohna. Še boljšo igro pa je Jorgić prikazal proti najboljšemu portugalskemu igralcu Marcosu Freitasu. Trenutno 25. igralec sveta je bil v vseh treh nizih brez pravih možnosti za uspeh proti tri leta mlajšemu tekmecu, ki je imel nekaj več težav le v uvodnem nizu.

"Skozi ves dvoboj sem dobro čutil svoj servis in sprejem servisa, ga držal na kratko in mu vsilili svojo igro. Veseli me, da sem po dobrem servisu nato odigral tako, kot sem si zamislil. Seveda bo proti Calderanu, ki me je letos v nemški bundesligi premagal, težje igrati. Če mi bo uspelo ponoviti današnjo igro, tudi to ni nemogoče," je bil s svojo predstavo zadovoljen Jorgić.

Naslednji nasprotnik sedmi igralec sveta Brazilec Calderano
Jorgić se bo v sredo pomeril z Brazilcem Hugom Calderanom, trenutno sedmim igralcem na svetovni jakostni lestvici. Calderano je v Katarju drugi nosilec turnirja. Prvi je Japonec Tomokazu Harimoto, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 3:0 (10, 9, 8) ugnal Daesong Choja iz Južne Koreje.