Deion Sanders je kariero v Ligi NFL začel pri Atlanti. Foto: Reuters
Deion Sanders je kariero v Ligi NFL začel pri Atlanti. Foto: Reuters
Marshall Faulk
Marshall Faulk je prvak postal s St. Louisom. Foto: Reuters

Arlington pri Dallasu je v pričakovanju zadnjega dejanja sezone, saj se bosta v noči na ponedeljek na Super Bowlu (finalu sezone Lige NFL) pomerila Pittsburgh in Green Bay.

Sedmerica novih imen v hiši slavnih
Predtem je Liga NFL podelila večino preostalih nagrad. V hišo slavnih so sprejeli Deiona Sandersa, Marshalla Faulka, Shannona Sharpa, Richarda Denta, Eda Sabola, Lesa Richterja in Chrisa Hanburgerja.

Dvakratni prvak navdušen nad sprejemom
"Navdušen sem. Poglejte le imena, ki so že sprejeta v to hišo. Se šalite?" je bil navdušen Sanders, ki velja za enega najboljših "cornerjev" v zgodovini Lige NFL. V tej ligi je med letoma 1989 in 2005 igral za pet ekip. Prvak je postal s San Franciscom (sezona 1994) in Dallasom (1995). Enkrat je bil tudi razglašen za obrambnega igralca sezone.

Igral je tudi v Ligi MLB
Sanders je bil izjemno raznovrsten športnik, saj je v ameriškem nogometu igral na več različnih igralnih položajih, devet sezon pa je igral tudi baseball v elitni ligi MLB!

Vick našel sredino, v kateri uživa
Nagrado za vrnitev leta je dobil podajalec Philadelphie Michael Vick. Njegova vrnitev je res nekaj posebnega, saj je zaradi prirejanja pasjih dvobojev moral 18 mesecev prebiti v zaporu. "Najzabavneje je to, da nikoli še nisem tako užival v igranju nogometa. Ti fantje, ta organizacija, ti trenerji, življenje sem si postavil na noge, res uživam," je bil dobre volje 30-letnik.

NagradaNogometaš
MVP/
Napadalni igralec sezoneTom Brady
Obrambni igralec sezoneTroy Polamalu
Napadalni novinec sezoneSam Bradford
Obrambni novinec sezoneNdamukong Suh
Trener letaBill Belichick
Vrnitev letaMichael Vick

Le še dve vprašanji
Do konca sezone ostajata le še dve neznanki - dobitnik MVP-nagrade in zmagovalec sezone. Prva nagrada bo skoraj zagotovo romala v roke Tomu Bradyju, odgovor na drugo vprašanje pa bo znan v noči na ponedeljek - okrog 4.00 po slovenskem času.