Kristjan Čujec je dosegel vodilni zadetek za Dobovec, a si je v drugem polčasu poškodoval gleženj. Foto: www.futsal.si
Kristjan Čujec je dosegel vodilni zadetek za Dobovec, a si je v drugem polčasu poškodoval gleženj. Foto: www.futsal.si

Dobovčani, ki so prvo tekmo na domačem parketu izgubili, so tokrat na Ptuju zmagali z 2:0.
Dobovec je po slabšem začetku (do 10. minute je trikrat izvrstno posredoval vratar Damir Puškar) v zadnjih sekundah prvega polčasa povedel. Ob dokaj nenevarni akciji s kota je do žoge prišel Kristjan Čujec in sedem sekund pred koncem polčasa zabil za vodstvo.

V 23. minuti je Žiga Čeh izkoristil globinsko podajo, ki je preletela ptujsko obrambo, z nekaj sreče pa je matiral še vratarja Kevina Cafa. Zmaga ima nekaj grenkega priokusa – ob koncu tekme se je poškodoval Kristjan Čujec (gleženj).

Morina: Forma raste
"Zelo slabo smo začeli tekmo, zato sem v 7. minuti vzel minuto odmora. Jezen sem bil na igralce, ker so tako igrali. Ni bilo prave energije, Ptuju smo dovolili, da je prihajal do strelov, iz katerih bi lahko povedel. Potem smo se odzvali bolje, vzpostavili ravnotežje, postajali smo vse boljši in boljši. Vesel sem, ker smo v pravem trenutku dosegli vodilni gol," je povedal trener Dobovca Kujtim Morina.

"Forma raste. Ko smo serijo izgubljali 0:1, smo ohranili zbranost, nismo postali panični. Vesel sem, ker smo odigrali še eno tekmo, ne da bi prejeli gol. Smo v finalu. Teden dni imamo časa, da se pripravimo. Zdaj bomo igrali za naslov prvaka, to pa vedno radi počnemo," je dodal Morina.

Dobovičnik: Igralci so mi polepšali konec tedna
V finalu je tudi Litija, ki je znova hitro povedla. Jeferson in Gašper Vrhovec sta poskrbela, da so varovanci trenerja Andreja Dobovičnika v 8. minuti povedli z 0:2. V nadaljevanju se je z dvema goloma izkazal še Uroš Martič, ki je tako dokončno zapečatil usodo Silika.

"Igralci so mi polepšali konec tedna. Glede na redni del smo bili favoriti. Mlade igralce v Siliku spoštujem, vedel sem, da ne bo lahko. Svoje smo naredili. Kot trener, ki je že dolgo na sceni, pa se zavedam pomanjkljivosti svoje ekipe. V tem tednu dni bomo skušali še kaj dodelati in tudi kaj skriti, da se dobro pripravimo na finale proti Dobovcu," je povedal trener Litije Andrej Dobovičnik.

"Morda je končni izid previsok. To je bil polfinale, kjer sta se merili mladost in kakovost, ki je na koncu prevladala. Čestitam Litiji, trikrat nas je premagala. Litija je znova pokazala kakovost v zaključku akcij. Svojim fantom nimam česa zameriti, po prvi in tretji tekmi sem bil jezen, danes ni razloga za to. Z dvignjenimi glavami gremo v boj za tretje mesto," je dodal trener Silika Mile Simeunovič.


Polfinale, četrti tekmi:
Hiša Daril Ptuj - DOBOVEC 1:3
0:2 (0:1)
Čujec 20., Čeh 23.

Siliko Vrhnika - LITIJA 1:3
0:4 (0:3)
Jeferson 1., Vrhovec 8., Martič 20., 36.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na tri zmage.


Finale, prva tekma, petek ob 18.00:
DOBOVEC - LITIJA

Druga tekma, torek, 10. maja, ob 20.15:
LITIJA - DOBOVEC

Tretja tekma, petek, 13. maja, ob 18.00:
DOBOVEC - LITIJA

Četrta tekma, torek, 17. maja, ob 20.15:
LITIJA - DOBOVEC

Peta tekma, petek, 20. maja, ob 18.00:
DOBOVEC - LITIJA

Igrajo na tri zmage.