Domen Molj (levo) je osvojil bronasto medaljo v kategoriji do 58 kilogramov. Foto: www.alesfevzer.com
Domen Molj (levo) je osvojil bronasto medaljo v kategoriji do 58 kilogramov. Foto: www.alesfevzer.com

"Zadovoljen sem z današnjim dnem. Sredozemske igre so v naši panogi zelo pomembno tekmovanje. Tu so bili tekmovalci z vrha svetovne olimpijske lestvice. Španec Yunta je, denimo, lani nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu, poznale so se njegove izkušnje na koncu borbe in čvrstost," je ocenil Molj.

Njegov tekmec v polfinalu je bil veliko višji. "Skušal sem se mu približati na svojo razdaljo in tedaj izkoristiti to za svoje točke ter se na tej poti izogniti položaju, da jih ne dobi tekmec. Bil sem blizu atraktivnim točkam nekajkrat iz obrata, a nekajkrat tudi daleč. Ampak glede na vse sem zadovoljen," je dodal Molj.

V prvem krogu je bil kot nosilec prost, v četrtfinalu pa je s 27:11 premagal Egipčana Mostafa Mansourja. Njemu so morali slabo minuto in pol pred koncem prve runde nuditi zdravniško pomoč.

Po daljšem premoru se je boj nadaljeval in bil nekaj časa izenačen, po izidu 7:7 pa je Molj hitro nabiral točke in povedel z 21:7. S tem je bil dvoboj skorajda odločen, Slovenec si le ni smel privoščiti večje napake in je držal tekmeca na razdalji do končnega uspeha.

"Prva polovica leta je bila zelo naporna, na velikih in težkih tekmah sem osvajal tudi medalje. Zdaj potrebujem nekaj časa premora za počitek. Potem pa sledijo priprave in članski SP in EP do 21 let," je še dodal slovenski borec.

Molj osvojil bron na sredozemskih igrah

Ženska štafeta peta z državnim rekordom
Plavalke Janja Šegel, Tara Vovk, Neža Klančar in Tjaša Pintar so v Oranu na 4 X 100 m mešano osvojile peto mesto s slovenskim rekordom 4:08,51.

Sašo Boškan, Peter John Stevens, Anže Ferš Eržen in Primož Šenica Pavletič so bili na 4 X 100 m mešano sedmi (3:41,39).

Tara Vovk je bila na 50 m prsno peta (31,75), Tjaša Pintar (32,11) pa sedma.