Žiga Lin Hočevar in Eva Alina Hočevar. Foto: Nina Jelenc
Žiga Lin Hočevar in Eva Alina Hočevar. Foto: Nina Jelenc

17-letni Žiga Lin Hočevar nadaljuje odlične nastope v sezoni 2024. Po osvojenih kolajnah v članski konkurenci in dveh naslovih svetovnega mladinskega prvaka v kajaku in kanuju ter kolajni na MSP-ju v kajakaškem krosu je na zmagovalni oder še drugič priveslal tudi na EP-ju za tekmovalce do 18 in 23 let.

V petek se je z Nejcem Polenčičem in Jušem Javornikom veselil naslova ekipnega evropskega prvaka med kanuisti do 23 let, danes pa je mladinski finale kajakašev končal na drugem mestu. Zmagal je Francoz Martin Cornu. V polfinalu je veslal tudi Domen Bregar in zasedel 22. mesto.

Nove medalje se je razveselila tudi njegova starejša sestra Eva Alina Hočevar, ki je v finalu kajakašic do 23 let priveslala do brona. Evropska prvakinja je postala Francozinja Eva Pietracha. V polfinalu kajakašic do 23 let je bila Sara Belingar 15., Ema Lampič pa 22.

Letos je Hočevar dve medalji osvojila že na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Liptovskem Mikulašu, na članskem evropskem prvenstvu v Ljubljani pa je bila del zlate ekipe kajakašic in srebrne ekipe kanuistk.

Mlada kajakašica tacenskega kluba Ula Skok je finale kajakašic mladink končala na četrtem mestu, do medalje jo je ločilo vsega 13 stotink sekunde. Naja Pinterič je bila s kazenskim pribitkom 50 sekund deveta. V polfinalu je bila Sara Globokar 16.

Dva finalista so imeli kajakaši do 23 let. Na koncu je bil Ulan Valant sedmi, Lan Tominc, ki je letos osvojil kolajno na SP-ju za mlajše člane, pa mesto za njim. Jan Ločnikar je tekmovanje sklenil na 30. mestu.

V nedeljo se bo EP v Krakovu končal s polfinalnimi in finalnimi vožnjami kanuistk in kanuistov ter izločilnimi boji v kajakaškem krosu.