Mina Marković je odlično nastopila tudi v jordanski prestolnici. Foto: BoBo
Mina Marković je odlično nastopila tudi v jordanski prestolnici. Foto: BoBo

Obe najboljši slovenski športni plezalki sta na vrhu tudi na razpredelnici svetovnega pokala v težavnosti. Markovičeva je z novo zmago potrdila vrhunsko formo in okrepila vodstvo v skupnem seštevku, Vidmarjeva pa tudi po Amanu ostaja trdno na tretjem mestu. Na stopničke, na tretje mesto, se je na prvi tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju na Bližnjem vzhodu povzpela še Južna Korejka Jain Kim, ki je v skupnem seštevku ostala na drugem mestu.

Markovićeva, ki je na vseh dozdajšnjih letošnjih tekmah svetovnega pokala v težavnosti stala na stopničkah, je tri tekme pred koncem sezone napovedala boj za skupno zmago. Zbrala je že 590 točk in ima pred prvo izzivalko Kimovo 125 točk prednosti. Vidmarjeva je s 406 točkami na tretjem mestu.

"Tekma v Amanu je potekala po mojih željah, zlasti po manjši napaki v finalu, ko se je na koncu sreča obrnila na mojo stran in je bilo moje plezanje dovolj za zmago. Ob tem bi rada še poudarila zelo dober ekipni slovenski rezultat. Ponovil se je Briancon in sva z Majo samo zamenjali mesta. Tudi tokrat pa je bilo zelo blizu, da bi obe stali na najvišjem mestu zmagovalnega odra. Moram reči, da mi je res v užitek plezati na tekmah in da gremo z veseljem v Valence," je bila presrečna 23-letna Ptujčanka, ki se v finalu sicer ni dotaknila vrha smeri, je pa v finalni smeri preplezala najvišje.

V finale se je v moški konkurenci prebil tudi Klemen Bečan, ki je s četrtim mestom v tej panogi športnega plezanja vpisal najboljši dosežek v sezoni.