Peter Kauzer je uspešno začel tekmovanja v Augsburgu. Foto: BoBo
Peter Kauzer je uspešno začel tekmovanja v Augsburgu. Foto: BoBo
Štirje slovenski čolni v polfinalu v Augsburgu
Uspešen začetek kajakašev in kanuistov

Kajakaši Peter Kauzer, Jure Meglič in Janoš Peterlin (Slovenija v tej disciplini brani evropski naslov iz lanskega Seu d'Urgella) so v polfinalni vožnji zasedli tretje mesto za Francozi in Italijani, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič pa so bili peti za Nemci, Francozi, Slovaki in Čehi.

"Seveda sta mi malo svetovala. Skupaj smo že veslali, tudi trenirali pred EP-jem. Ve pa se, da je treba te ekipne vožnje odveslati brez napak, brez kazenskih sekund, potem pa lahko sledi rezultat," je po polfinalu kajakaških ekip povedal Peterlin, novinec v družbi Megliča in Kauzerja.

Kauzer dosegel četrti čas kvalifikacij
Že pred tem so na čudovitem prizorišču v Augsburgu izpeljali kvalifikacije posamičnih kategorij v moških skupinah K-1 in C-1. Izmed šestih slovenskih čolnov so se v sobotni polfinale uvrstili štirje, in sicer kajakaša Kauzer in Peterlin ter kanuista Savšek in Berčič. Spodletelo je Megliču v K-1 in Lenarčiču v C-1.

Najboljšo slovensko uvrstitev dneva je dosegel Kauzer, ki je v kvalifikacijah dosegel četrti čas, izkazal pa se je tudi novinec v članski ekipi, Peterlin, s 13. časom. V najlepšem spominu tekmovanja ne bo ohranil Meglič, ki je po poškodbi hrbta, zaradi katere je izgubil precejšen del zimskega treninga, pristal le na 34. mestu. V K-1 je bil najhitrejši Nemec Paul Böckelmann.

Med kanuisti je najboljši čas dosegel izkušeni francoski šampion Tony Estanguet, Savšek, že potrjeni slovenski potnik na olimpijske igre v London, je bil peti, Berčič 15., Lenarčiču pa se s 23. časom ni uspelo prebiti med polfinaliste.

V petek se bodo na progo podali še kanuji dvosedi, med katerimi bodo Slovenijo zastopali Sašo Taljat in Luka Božič, Simon Hočevar in Dejan Kralj ter Urban Jarc in Luka Slapšak, ter kajakašice, med katerimi bodo tudi Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Mozetič.

Štirje slovenski čolni v polfinalu v Augsburgu
Uspešen začetek kajakašev in kanuistov