Po Benjaminu Savšku so bron na svetovnem prvenstvu v Pragi osvojile še kajakašice. Foto: Nina Jelenc
Po Benjaminu Savšku so bron na svetovnem prvenstvu v Pragi osvojile še kajakašice. Foto: Nina Jelenc
Po Savšku do medalje še kajakašice

Ko je že kazalo, da bo slovenska kajakaška ekipa na prvenstvu v Troji ostala brez vidnejšega dosežka, so za ekipno kolajno v predzadnji odločitvi letošnjega tekmovanja poskrbele Kragljeva, Terčeljeva in Novakova. Zadnja s to tekmovalno postavitvijo še ni imela izkušenj, saj je v vožnji posameznic, kjer je bila proga postavljena nekoliko lažje in bolj odprto, izpadla v kvalifikacijah.

Kragljeva in Terčeljeva sta dopoldne že vozili tudi polfinale in ostali brez elitne deseterice, jima je pa dopoldanski del pokazal, kje je treba paziti. Slovenke so ob prihodu v cilj prevzele vodstvo, nato pa je veliko preostalih ekip delalo napake, na koncu sta bili hitrejši le ekipi domačink in Nemčije.

"Ta kolajna je majhna tolažba, ki ogromno pomeni, žal ne nadomesti posameznega dosežka, a sem zelo vesela, da nam je uspelo odpeljati za kolajno, hkrati pa sem tudi presenečena in zadovoljna. Mislim, da smo z Ajdo dobile dobro ekipno konkurentko, ki lahko dobro nastopa tudi v tujini, ne samo na domačih tleh. Čeprav ni imela izkušenj s to progo, si zasluži pohvale, da je tako dobro odpeljala, tako da res super," je po ekipnem bronu povedala "kapetanka" Kragljeva.

Kanuista Sašo Taljat in Luka Božič sta v polfinalu dvojcev dosegla enajsti čas in za las zgrešila finale.

Po Savšku do medalje še kajakašice