Ema Kozin. Foto: www.alesfevzer.com
Ema Kozin. Foto: www.alesfevzer.com

Odločitev je sporočil njen trener in menedžer Rudolf Pavlin. "Sploh ne vem, kaj naj rečem. Do ponedeljka, ko smo imeli termin na ameriškem veleposlaništvu, nismo pravočasno prejeli potrebne kode za pridobitev delovnega vizuma. Ne vem, kje se je zataknilo, kajti mi smo storili vse potrebno," je za Delo zaplet potrdil Pavlin.

Za zdaj še ni jasno, kdaj in kje bo lahko šla slovenska boksarka znova v ring. "Obljubili so nam, da bo Ema v treh tednih dobila nov termin za dvoboj, s katero tekmico in kje naj bi se pomerili, pa še ni jasno," je še zatrdil Pavlin.

25-letna Ema Kozin je imela dogovorjen dvoboj z izkušeno 42-letno v Kolumbiji rojeno Norvežanko Cecilio Braekhus, vodilno boksarko na svetovni lestvici v tej kategoriji. Braekhus, ki ima v svoji karieri na računu 37 zmag, en neodločen izid in dva poraza, se bo namesto s Slovenko za začasni šampionski pas WBC pomerila z Američanko Maricelo Cornejo (19 zmag, 6 porazov).

Ema Kozin je naslov svetovne prvakinje po različicah WBC in WBO dobila novembra po zmagi nad Škotinjo Hannah Rankin. Največjo zmago v karieri, sicer 24. poklicno, je takrat dosegla po desetih rundah in sodniški odločitvi.