Anže Berčič je končal tik pod zmagovalnim odrom. Tretje mesto je zgrešil za tri desetinke sekunde. Foto: Nina Jelenc
Anže Berčič je končal tik pod zmagovalnim odrom. Tretje mesto je zgrešil za tri desetinke sekunde. Foto: Nina Jelenc
Berčič v Italiji najbliže najboljši trojici

Zmagal je Čeh Michal Jane pred Švicarjem Thomasom Koechlinom in Francozom Kilianom Foulonom. Berčič je za zmagovalcem zaostal dobrih šest sekund, Lenarčič pa deset.

Berčič in Lenarčič sta bila edina slovenska finalista na severozahodu Italije. Pred tem so štirje kajakaši in dve kanuistki izpadli.

Berčič: Cilj je bil finale
"Zadovoljen sem. Cilj je bil finale. Po Liptovskem nisem čisto vedel, kam sodim, ker sem pokazal hitre vožnje, ampak tudi delal napake. Tu sem potreboval kar nekaj časa, da sem se navadil, ker je drugačna voda, dokaj divja. V polfinalu je bila vožnja zelo lepa in tekoča, v finalu pa je bilo nekaj napak, malo zaradi pritiska, ampak tudi ni bila slaba," je svoj nastop ocenil Berčič.

Lenarčič do 13. vrat z dobrim občutkom
Lenarčič pa je ob koncu tekme dejal: "Na štartu sem se počutil kar dobro, tako da sem pogumno štartal. Do 13. vrat sem imel dober občutek, potem pa je prišla napaka. Žal sem prepozno obrnil pred vodno tvorbo, ki me je zadržala, in sem izgubil kar nekaj časa. Zaradi tega sem tudi uvrščen nekje na sredino, brez napake ne bi ugibal, kako bi se razpletlo, ampak mislim, da veliko bolje."

Eva Terčelj brez finala
Zadnji dan prve tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah je slovenske barve zastopala le kajakašica Eva Terčelj. Na progi je naredila nekaj napak, dobila tudi štiri kazenske sekunde, ki so ji odnesle nastop v finalu. Osvojila je namreč 12. mesto, za deseterico najboljših pa zaostala za 12 stotink.

Naslednja postaja slalomistov na divjih vodah je Španija, kjer bo prihodnji konec tedna v La Seu d'Urgellu potekala druga tekma svetovnega pokala.

Berčič v Italiji najbliže najboljši trojici