Eva Terčelj je lahko zadovoljna s petim mestom. Tudi z dotikom se ne bi uvrstila med dobitnice medalj. Foto: www.alesfevzer.com
Eva Terčelj je lahko zadovoljna s petim mestom. Tudi z dotikom se ne bi uvrstila med dobitnice medalj. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci se znova niso najbolj izkazali, saj se je od šesterice tekmovalcev v finale uvrstila le Eva Terčelj, ki je osvojila peto mesto (na tem položaju je končala tudi polfinale).

Zlato je osvojila Nemka Ricarda Funk (čas 99,09, en dotik). Tri stotinke je bila na progi hitrejša Poljakinja Klaudia Zwolinska, a je imela dva dotika (+1,97). Tretja je bila Čehinja Tereza Fišerova (+3,25). Eva Alina Hočevar je tekmovanje končala na 18. mestu, Ajda Novak pa na 28.

"Peto mesto je lep rezultat. Seveda si želiš še več, a danes nisem bila tako blizu kolajni. Tudi če ne bi bilo dotika, ne bi bila med boljšimi. Vožnji sta bili korektni, a vseeno ne dovolj dobri za odličje. Me pa veseli, da se mi je po težavah v kvalifikacijah uspelo 'resetirati' in dobro pripraviti na naslednje vožnje. Dokazala sem, da sem zraven, sem zadovoljna," je peto mesto kot uspeh ocenila Ljubljančanka.

Kauzer v cilju ni mogel skriti razočaranja. Foto: www.alesfevzer.com
Kauzer v cilju ni mogel skriti razočaranja. Foto: www.alesfevzer.com

Prskavec evropski prvak
Med moškimi je naslov evropskega prvaka prepričljivo osvojil najboljši kajakaš te sezone Čeh Jiri Prskavec, ki je prvega zasledovalca Martina Dougouda ugnal za 1,39 sekunde. Bron je osvojil Joseph Clarke (+1,59), ki se je sicer dotaknil enih vrat.

Najboljši Slovenec Peter Kauzer je osvojil 11. mesto. V polfinalu se je dotaknil 17. vrat in za 15 stotink zgrešil finale. Žiga Lin Hočevar je osvojil 30. mesto, Lan Tominc pa 32.

"Iz tega tekmovanja ne morem izvleči pozitivnih stvari. Nisem se uvrstil v finale, rajši bi bil 30. kot 11., za povrh samo 15 stotink za desetim. Trenutno mi gre vse na živce, ne morem drugega reči. Mogoče se mi je vrnilo, da sem kritiziral to progo, na kateri mi je v karieri uspela ena sama vožnja, le enkrat sem bil na stopničkah," ni bil posebej razpoložen za pogovor nekdanji olimpijski podprvak, ki se je obremenjeval predvsem zaradi napake pri 17. vratcih in dveh kazenskih sekund.

V nedeljo bodo nastopali kanuisti, kajakaši pa bodo tekmovali v krosu.

Eva Terčelj zadovoljna s 5. mestom, Kauzer pa ostal brez finala