Nemka Alina Boehm je bila usodna za zadnjo slovensko predstavnico na SP-ju 2022. Foto: EPA
Nemka Alina Boehm je bila usodna za zadnjo slovensko predstavnico na SP-ju 2022. Foto: EPA

Prva tekmica 25-letne slovenske tekmovalke v dvorani Humo Arena v Taškentu je bila Mongolka Erdenet Od Batbayar, ki jo je premagala z vazarijem.

Nadaljevanje je bilo težje, saj jo je čakalo soočenje z evropsko prvakinjo Alino Boehm. 24-letna Nemka je suvereno opravila s slovensko izzivalko, borba je bila kratka in je trajala vsega minuto in pol do končnega prijema (ipona).

Manjkajo videoanalize ...

"Nazadnje je bila najina borba dobra, danes pa ne. Nasprotnica je močna, a mislim, da sem ji konkurenčna, pa čeprav tokrat tega ni bilo videti. Na žalost sem po prejeti kazni malce brezglavo napadla, prehitro sem se zaletela, Nemka pa je moj slab vstop izkoristila. Morda mi manjka tudi malo samozavesti, da bi res verjela, kaj znam in zmorem," je po porazu povedala 25-letna članica kluba iz Bežigrada.

Lani sta se Brolih in Boehm pomerile v polfinalu grand slama v Abu Dabiju, ko je Nemka slavila po dolgem podaljšku šele z izsiljenimi kaznimi. Razlogov za slabši drugi nastop pri zadnji Slovenki v Taškentu je več. Brolihova je pričakovala, da bo borba zelo podobna tisti izpred slabega leta dni v emiratih. "A očitno sem jo jaz premalo preučila, ona pa mene dobro. Manjkajo video analize, pa morda celotna močnejša priprava na tekmovalke."

Alina Boehm je nato v nemškem obračunu premagala še branilko naslova svetovne prvakinje Anno-Mario Wagner, a je nato izgubila tako v polfinalu kot repasažu ter ostala brez medalje. Svetovna prvakinja je postala Brazilka Mayra Aguiar. V moški konkurenci je v kategoriji do 100 kg slavil domačin Muzafarbek Turobojev.

V sredo bosta slovenske nastope v težki kategoriji med moškimi končala Vito Dragič in Enej Marinič. SP 2022 v judu se zaključi v četrtek z boji mešanih ekip, kjer pa Slovenija ne bo nastopila.

Patricija Brolih obstala v osmini finala