Se Brett Favre tokrat res poslavlja? Foto: EPA
Se Brett Favre tokrat res poslavlja? Foto: EPA

Brett Favre, nekdanji podajalec Green Baya v Ligi NFL, zdaj član Minnesote, je dober mesec pred začetkom nove sezone sporočil, da bo končal športno pot. A to je naredil že dvakrat prej. Mu lahko tokrat verjamemo?
Letos, v primerjavi s prejšnjima dvema sezonama, je veljalo splošno prepričanje, da se bo Favre vrnil in kljub visoki starosti, 40 let, odigral še vsaj eno sezono za Vikinge. Kljub temu pa je njegova zgodba kot že tolikokrat v zadnjih treh letih prinesla še en zasuk. Igralcu so letos maja operirali gleženj, a pri 40-letnem telesu zdravljenje ne poteka dovolj hitro in to je eden glavnih razlogov za končanje športne poti.
Eden najboljših
Brett je na najvišjem nivoju igral neverjetnih 19 sezon, ob tem pa postavil številne rekorde, ki jih bo zelo težko podreti. Leta 1997 je s Packersi osvojil Super Bowl proti New Englandu, v karieri pa dobil kar 13 tekem končnice. Po dolgi zgodbi v Green Bayu je eno leto igral v New Yorku pri Jetsih, lani pa mu je z Vikingi manjkalo zelo malo do naslova prvaka konference NFC. Podobno kot dve leti prej proti New York Giantsom je zapečatil usodo svoje ekipe s prestreženo podajo.
Do sezone še dober mesec
Favre uradno še ni upokojen in nihče ne bi bil presenečen, če bi si premislil še enkrat. Sezona se bo z uvodno tekmo začela 9. septembra, že prvi dan pa prinaša tekmo med Minnesoto in New Orleansom. Ekipi sta se v lanski sezoni pomerili v finalu konference NFC in brez Bretta bo imela Minnesota precej težav. Prav tako pa bodo skozi vso sezono Vikingi zelo težko ponovili uspehe iz lanske sezone.