Dejana Zavca so sokrajani počastili na več načinov. Foto: Uroš Gramc/PeTV
Dejana Zavca so sokrajani počastili na več načinov. Foto: Uroš Gramc/PeTV
Zavec na Brniku doživel lep sprejem
Zavca pričakala navdušena množica

Najboljši slovenski boksar je v petkovih večernih urah postal svetovni prvak v velterski kategoriji (do 66,678 kg). V Johannesburgu je že v tretji rundi z nokavtom podrl branilca naslova prvaka po verziji IBF Južnoafričana Isaaca Hlatshwaya in se veselil največjega uspeha kariere.

Zavec na vrhu in ne še na koncu
Po začetnem praznovanju se je dogajanje preselilo v upravno zgradbo letališča, kjer je Zavec na novinarski konferenci takole strnil svoje prve vtise: "To, kar se ta trenutek dogaja, to je edinstveno. Zelo sem vesel, sploh nisem pričakoval, da se bo tako izšlo, to je poplačilo za ves trud. Krasen sprejem in reči moram, da smo na vrhu, a ne na koncu. Res sem vesel, da nam je uspelo."

"Že pred samo borbo sem rekel, da grem po zmago. Po prvem udarcu sem pridobil veliko samozavesti, ki mi je olajšala veliko dela. Tudi po drugem in tretjem udarcu je bilo tako. Ko se je končalo, nisem vedel, kaj se dogaja, še zdaj ne dojemam, kaj se je dejansko zgodilo. Moram malo vse skupaj ponotranjiti. To so takšni občutki sreče, da jih je težko opisati," je potek dvoboja opisal Zavec.

"Dobil priložnost, ki sem jo izkoristil"
"Šel sem v borbo kot borec brez velikega imena, kot tisti z malo možnostmi, a to mi je dalo novih moči in volje za treninge. Rekel sem, da nimam kaj izgubiti, prav to, kar se danes tukaj dogaja, je del tega, kar bi lahko izgubil. Dobil sem priložnost, ki sem jo izkoristil. Uspelo mi je, tudi po zaslugi vseh nas, ekipe in vas, navijačev, torej lahko rečem, da nam je uspelo vsem skupaj," je 33-letni Ptujčan delil uspeh z vsemi, ki so ga podpirali na poti profesionalnega boksarja.

Ob glas zaradi bolezni, ne proslavljanja
Njegov kondicijski trener Tomaž Jagarinec je povedal, da sta boksarja boksala z zelo tankimi rokavicami, kar je Zavec občutil že po prvem udarcu. "Dejana sem pripravljal na več kot tri runde, to je res," je z nasmeškom dejal Jagarinec in dodal: "Sem pa vesel, da se je hitro končalo. Lahko rečem še to, da Dejan ni na slabem glasu zato, ker bi tako proslavljali zmago, sicer smo to tudi naredili, a glas je izgubil, ker je bolehal že pred dvobojem. To ga ni oviralo pri doseganju svojih ciljev."

V domačem kraju okoli 2.000 ljudi
Za Zavca pa obveznosti po veliki zmagi še zdaleč ni konec. Po velikem sprejemu v domačem kraju Gabrnik v občini Juršinci pred okoli 2.000 sokrajani, fotografije si lahko ogledate spodnji galeriji, ga v ponedeljek čaka slavje še pred mestno hišo na Ptuju ob 18.30.

Zavec na Brniku doživel lep sprejem
Zavca pričakala navdušena množica