Naveza Dejan Zavec - Ulf Steinforth je preskočila še eno oviro. Foto: Iztok Novak
Naveza Dejan Zavec - Ulf Steinforth je preskočila še eno oviro. Foto: Iztok Novak
Novinarska konferenca po zmagi Zavca
12. runda dvoboja Zavec - Martinez

"Pričakoval sem težek dvoboj. Neštetokrat sem omenil, da iz Južne oziroma Latinske Amerike prihajajo najkvalitetnejši boksarji iz te kategorije. Gre za šolo z dolgoletno tradicijo. A mi smo šli v pravi smeri, razmišljali v pravi smeri in temu primeren je bil tudi rezultat," je dejal stari in novi svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF. 34-letnemu Ptujčanu je po odličnem začetku nekaj težav povzročala leva roka: "Tretjič zapored mi je otekla levica. Posledično nisem mogel voditi borbe čisto tako, kot sem si želel, zato se je zadeva nekoliko zavlekla. A nič ne de, poškodbe že čez nekaj dni ne bo več, veselje bo pa še trajalo."

V videonovicah na desni strani si oglejte novinarsko konferenco po dvoboju in celotno 12. rundo.

Martinez potegnil vzporednico z Maradono
29-letni Martinez se je najprej zahvalil Sloveniji in publiki za odličen sprejem, nato pa nadaljeval: "Prišel sem po pas, a sem se srečal z velikim šampionom. Čestitam mu za veliko predstavo. Tako kot Maradona prihajam iz nižjega sloja in tako kot on sem se tudi jaz boril, zato sem kljub porazu zadovoljen." "Epi", kot je vzdevek boksarja iz okolice Buenos Airesa, se je opravičil za nekoliko prepotentno obnašanje v ringu: "Nikogar nisem želel užaliti. Vse je bilo v žaru boja in del taktike." Zavec pa mu je odvrnil z nasmehom na obrazu: "Saj nismo zamerili."

Junija ali julija poravnati račune z Jackiewiczem
Tudi Zavčev trener Dirk Dzemski in menedžer Ulf Steinforth sta bila nadvse zadovoljna z razpletom boja. "To je bil eden najboljših bojev, kar sem jih v svoji 10-letni karieri promotorja videl. Čestitke obema borcema in seveda tudi organizatorjem," je pohvale delil Steinforth in razkril, da bo naslednji nasprotnik Zavca Poljak Rafal Jackiewicz. Mož, ki je do zdaj edini premagal Ptujčana, a po sila sporni sodniški odločitvi. "Z njim imamo še neporavnane račune. Dvoboj bo junija ali julija. Če se bo le dalo, ga bomo izpeljali v Sloveniji," je obljubil Steinforth, preden je s svojim varovancem odšel proslavit nov velik uspeh ...

Izidi "Obračuna v Zmajevem gnezdu"

1. borba - težka kategorija (90,71 kg)
Jürgen Frank (NEM) - Dušan Pašić (SRB) tehnični nokavt

2. borba - težka kategorija (90,71 kg)
Gonzalo Omar Basile (ARG) - Ladislav Slezak (SLK) tehnični nokavt

3. borba - super srednja kategorija (76,20 kg)
Stjepan Božić (HRV) - Gyula Gaspar (MAD) tehnični nokavt

4. borba - super velterska kategorija (69,85 kg)
Christina Hammer (NEM) - Edita Lešnik (BiH) tehnični nokavt

5. borba - lahko težka kategorija (79,37 kg)
Denis Simčič (SLO) - Marko Angermann (NEM) tehnični nokavt

6. borba - obramba naslova svetovnega prvaka IBF
Dejan Zavec (SLO) - Rodolfo Ezequiel Martinez (ARG) tehnični nokavt




Novinarska konferenca po zmagi Zavca
12. runda dvoboja Zavec - Martinez