Aleš Zupan in Grega Domanjko sta najbolje prihranila za finale. Foto: Veslaška zveza Slovenije
Aleš Zupan in Grega Domanjko sta najbolje prihranila za finale. Foto: Veslaška zveza Slovenije

V finalu sta zaostala le za posadkama Latvije in Nemčije. Aleš Zupan je po tekmi dejal: "Štartati sva morala zelo močno in potem še precej dodajati v prvi četrtini proge. Čez srednji del proge nama je šlo potem zelo dobro. Na koncu nama je sicer zmanjkovalo moči, vendar sva še uspela finiširati. Zelo sva vesela tega uspeha."

Domanjko verjel v napredek
Grega Domanjko
je dodal: "Na tem prvenstvu nama je šlo iz tekme v tekmo bolje. Predtekmovanje je bila najina prva skupna tekma, in zato tudi težka. V polfinalu sva že ujela dobro plovnost čolna, čutila pa sva, da se lahko še izboljšava. V finalu je bila zelo težka in zanimiva tekma, šlo nama je odlično. Zelo sva zadovoljna z današnjim veslanjem in osvojitvijo medalje."

Jurše: Vozila sta izjemno zrelo
"Dvojni dvojec je odpeljal perfektno tekmo. Res zrel nastop in tu ni kaj dodati. Kljub slabši progi sta taktično dobro veslala in v prvi polovici proge držala Francoza in Litovca. V drugem delu proge pa sta bila močnejša in tekmo sta odlično izpeljala do konca. Lahki enojec je bil odličen v polfinalu, v današnjem finalu pa se je pokazala kakovostna razlika in se ni dalo česa več narediti," pa je nastope komentiral trener in pomočnik selektorja Dušan Jurše.

V finalu je nastopil tudi Jure Grace, ki je v lahkem skifistu osvojil šesto mesto.