Obtožena so iz Buenos Airesa prepeljali v Mnedozo. Foto: Reuters
Obtožena so iz Buenos Airesa prepeljali v Mnedozo. Foto: Reuters

Športnikoma grozi do 20 let zapora, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 20-letnega Huga Auradouja in 21-letnega Oscarja Jegouja so argentinske oblasti aretirale v ponedeljek v Buenos Airesu, potem ko jih je 39-letna Argentinka obtožila posilstva in fizičnega napada v hotelu v Mendozi, kjer je prebivala francoska reprezentanca.

Spolnega odnosa z njo ne zanikata, a vztrajata, da je ta bil sporazumen. Tožilstvo ju je v petek uradno obtožilo kaznivega dejanja hujše oblike spolnega napada, za katero je zagroženo od osem do 20 let zaporne kazni. Prepeljana sta bila iz argentinske prestolnice v Mendozo, kjer se bosta zagovarjala. Uvodno zaslišanje, na katerem se bosta izrekla o krivdi, bo čez deset dni. Takrat bo tudi jasno, ali bosta za čas sojenja ostala za zapahi ali pa bosta lahko preselila v hišni pripor. V tem primeru bosta morala bivati v Mendozi in ne bosta smela nazaj v Francijo.

Primer je po poročanju AFP šokiral javnost v Argentini in Franciji. Žrtev je bila po besedah njene odvetnice fizično in spolno napadena. Večkrat je poskušala pobegniti iz hotelske sobe, v kateri sta ji obtožena povzročila številne telesne poškodbe, je še dejala. Odvetnik obeh igralcev je francosko javnost ob "obsežnem medijskem pompu glede tega primera" spomnil, da za oba velja domneva nedolžnosti. Njuni argentinski zagovorniki zanikajo trditve žrtve. Pravijo, da je ženska v spolni odnos privolila in da imajo dokaze, da je zapustila hotel brez poškodb.

Francija se bo v okviru trenutne turneje v soboto v Buenos Airesu pomerila na drugi tekmi z Argentino. Auradouja in Jegouja bosta v izbrani vrste Francije zamenjala Mickael Guillard in Judicael Cancoriet.