Drago Balent:
Drago Balent: "Športniki, trenerji in nacionalne panožne športne zveze bodo, ne da bi jim to povzročalo težave pri delovanju in pripravah športnikov zaradi sofinanciranja, izvajali svoje aktivnosti." Foto: BoBo

"To pomeni, da bodo lahko športniki, trenerji in nacionalne panožne športne zveze, ne da bi jim to povzročalo težave pri delovanju in pripravah športnikov zaradi sofinanciranja, izvajali svoje aktivnosti. Pri tem je dobro poudariti, da sredstva fundacije za šport pomenijo že polovico javnega denarja, ki je namenjen slovenskemu športu. Ko bo sprejet rebalans državnega proračuna za letos, bo ministrstvo takoj nadaljevalo vse dejavnosti, povezane z izborom izvajalcev letnega programa športa na državni ravni, da bodo lahko izbrani izvajalci čim prej dobili sklepe in podpisali pogodbe," je poudaril Drago Balent, vršilec dolžnosti generalnega direktorja direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Kljub objektivnim okoliščinam, za katere nista odgovorni ne zdajšnja ne prejšnja vlada, bodo sredstva za slovenski šport v primerljivi višini na fundaciji za šport dodeljena bistveno hitreje kot v preteklosti, na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport pa v istem času kot lani, je še omenil Balent.

Kot pravi, zasledujejo cilj, da se za neposredne porabnike - športnike, trenerje in zveze - zagotovi približno enaka višina sredstev kot v preteklem letu. Nujni varčevalni ukrepi se bodo tako odrazili na nekaterih postavkah športnega proračuna, ki niso vezane neposredno na priprave športnikov in delovanje panožnih zvez, so pa vezane na delovanje javnih zavodov, svetovanja, založništvo, pogodbena dela in podobno, je še opozoril Balent.